banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak Kesmetaş köyleri

Hz. İbrahim’i Anlama Konferansı'na davet


Kameri ayların on ikincisi olan Zilhicce ayı, İslâm’ın beş esasından olan hac ibadetinin yerine getirildiği aydır. Hac denilince akla ilk gelen Hz. İbrahim’dir. İşte Kuran'da bahsedilen Peygamberlerin atası Hz. İbrahim’in daha iyi anlaşılması için Zilhicce ayında birçok yerde Hz. İbrahim’i Anlama Konferansları düzenleniyor. Peygamberler şehri Şanlıurfa'da da her yıl olduğu gibi bu yıl da 06.10.2013 Pazar günü saat:13.00'te Avm City Belediye Konferans Salonu'nda "Hz. İbrahim’i Anlama Konferansı" düzenlenecek.
Konuyla ile ilgili bir açıklama yapan Sarıkuş "Peygamberlerin atası Hz. İbrahim tarih boyunca bazı kesimler tarafından farklı anlatılmıştır. Hıristiyanlar ve Yahudiler Hz. İbrahim’in kendilerinden olduğunu iddia etmişler. Ama Allah(cc) Kuran'da " İbrahim ne Hıristiyan’dı ne de Yahudi o Hanif (muvahhid) bir Müslüman’dı... "buyuruyor. Günümüzde de Hz. İbrahim aynı farklı anlatılmaya çalışılıyor. İşte bizler Peygamber Sevdalıları Kuran'da bahsedilen Hz. İbrahim’in daha iyi anlaşılması için bu tür etkinlikler düzenliyoruz.Tüm Peygamber Sevdalısı halkımız davetlidir" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.