banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

‘Hz. İbrahim putperest sistemlere başkaldırının adıdır’

Hz. İbrahim’in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklıgöl’ü ziyaret eden Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Hz. İbrahim’in tevhidin sembolü olduğunu belirterek, “Hz. İbrahim putperest sistemlere başkaldırının adıdır” dedi.

Partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısı sonrasında Balıklıgöl’e gelerek, Hz. İbrahim’in doğduğu ve ateşe atıldığı yeri ziyaret eden Yapıcıoğlu, daha sonra Bediüzzaman’ın ilk defin edildiği yeri ve ardından Bediüzzaman talebelerinden, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Salih Özcan’ın kabirlerini ziyaret etti.
Yapıcıoğlu öncelikle Hz. İbrahim’in doğduğu mağarayı ziyaret etti. Ardından Mevlid-i Halil (Dergâh) Camiinde namaz kıldı. Ziyaret sırasında HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalcın, Balıklıgöl’ün tarihini, Hz. İbrahim’in doğduğu mağarayı ve Ayn Zeliha Gölünü Zekeriya Yapıcıoğlu’na anlattı.
Yapıcıoğlu, Balıkgöl ziyaretinde yaptığı açıklamada, tevhidin sembolü Hz. İbrahim’in putperest sistemlere karşı başkaldırının adı olduğunu söyledi.
“Güneş batıyor, gece gündüz devrediyorken; makamlar ve dünya hayatı tamamıyla geçicidir”
Makamlar ve dünya hayatının tamamıyla geçici olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, “Balıklıgöl’de Hz. İbrahim’in makamını ve Üstad Bediüzzaman’ın ilk defin edildiği yeri ziyaret ettik. O Hz. İbrahim ki; putları kıran ve o dönemin putperest sistemine, put yapıcı babasına başkaldıran, ‘veccehtu vechiye lillezi fetares-semavati vel-erda’ yani Müslüman olarak; yüzümü, gökleri ve yeri yaratan Allah’a çevirdim diyen Hz. İbrahim’in makamını ziyaret ettik. ‘Batan şeyleri sevmem’ diyen Hz. İbrahim’i ziyaret ettik. Dünyada ki her şey geçicidir. Güneş batıyor, gece gündüz devrediyorken; makamlar ve dünya hayatı tamamıyla geçicidir.” dedi.
“Hz. İbrahim tevhit mücadelesinin sembol ismidir”
Hz. İbrahim’in o günün sistemine ‘La’ diyerek her türlü bedeli göze alan bir sembol olduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, “Hz. İbrahim tevhit mücadelesinin sembol ismidir. Çok tanrılı ve puta tapıcı bir kavim içerisinde Hanif dinini bayraklaştıran Peygamberlerin atası olarak bilinen Hz. İbrahim, putlara ve putperest sistemlere bir başkaldırının adıdır. Sisteme ‘LA’ diyen, bunu açıkça yapan ve tek başına yapan, bu uğurda her türlü bedeli göze alan bir semboldür. Hz. İbrahim cömertliğin sembolüdür. Halilullah makamına ulaşmasının sebebi sabah ve akşam yemeklerini misafirsiz yememesidir.” ifadelerini kullandı. (Mustafa Bikeç - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.