banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

HYAP'dan Kürtlere yönelik saldırılara sert tepki

Son günlerde bazı batı illerinde Kürt oldukları gerekçesiyle bazı işçi ve esnafa saldırılmış, yaşanan olaylarla da hayatını kaybedenler olmuştu.

Yapılan saldırılara sert tepki gösteren ve bu saldırıların kabul edilemez olduğunun altını çizen Her Yerde Adalet Platformu (HYAP) Genel Başkanı Av. Özkan Öztürk, yayımladığı yazılı bir açıklama ile sağduyu çağrısında bulundu.

Batı şehirlerinde ikamet eden Müslüman Kürt halkının sırf etnik mensubiyetlerinden dolayı menfi saldırılara maruz kalmalarının kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Öztürk, sırf Kürt oldukları gerekçesiyle insanların saldırıya uğrayarak mal ve can güvenliklerinin tehlikeye atılmasının önüne geçilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Sokak eylemlerinde cereyan eden olayları örgütün ekmeğine yağ sürdüğünü söyleyen Öztürk, bu tip sokak olayları ve gerçekleştirilen menfi eylemlerin küresel oyun kurucularının, örgütlerin ekmeğine yağ sürdüğünün altını çizdi.

Doğu ve Güneydoğu’da Müslüman Kürtlerin baskı tehditlere rağmen sağduyulu davrandığına işaret eden Öztürk, “Batıda yaşayan Türkler Kürt kardeşlerimizin üzerine kışkırtılmak istenmektedir. Bu kışkırtma ile ülke iç karışıklık ve iç savaş ortamına çekilmek istenmektedir. Oynanmak istenen oyun budur. Gün şimdi daha fazla bir olma ve birlik olma günüdür. Gün yeryüzünde yeni bir medeniyetin inşası için safları sıkılaştırma günüdür. Aynı dine inanan, aynı kıbleye yönelen Müslüman Türk ve Kürt halkını kamplara ayrıştırıp çatıştırmak isteyenlere fırsat vermeme günüdür. Bu sebeple sokaklarda hukuk düzeni dışına çıkmadan, göstericilerin arasına sızan provokatörlerin sebebiyet vereceği olumsuz hadiselere karşı son derece dikkatli ve duyarlı bir şekilde hareket etmek gerekir.” şeklinde konuşarak önemli uyarılarda bulundu.

Kürt =PKK algısının doğru bir algı olmadığın ve bu algının toplumu ayrıştırarak çatıştıracağını belirten Öztürk, topluma verilmek istenen bu algının sahiplerinin küresel emperyalist güçler olduğunu söyleyerek, yaşanan bu olumsuz durumlar karşısında sağduyu çağrısında bulundu. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.