banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

'Huzurlu toplum için şans oyunları yasaklansın!'

Milli Piyango gibi şans oyunlarının kumarın diğer bir çeşidi olduğunu vurgulayan bölge alimlerinden Molla Osman Teyfur; Müslümanların, insanı felaketlere sürükleyen şans oyunlarından uzak durması gerektiğini ifade etti.

Allah’ın haram kıldığı kumarın, topluma büyük zararları olduğuna dikkat çeken Molla Teyfur, “Kumarı Rabbimiz haram kılmıştır. Onun için İslam, şans oyunlarına kumar gözüyle bakıyor ve kumarı yasakladığı gibi şans oyunlarını da yasaklamıştır. Her Müslüman’ın mutlaka kumar ve şans oyunlarından uzak durması gerekir. Bunlardan gelecek paranın hiçbir kişiye bir faydası da yoktur. Bu şans oyunlarından para kazananlar çok kısa bir zaman içerisinde hayatları altüst olduğu gibi o paradan da herhangi bir hayır görmezler. Çünkü aldıkları o paralar başkalarının alın teri ile kazanılmış ve hak etmedikleri paralardır.” dedi.

“Kumar ve şans oyunları düşmanlığa, nefrete sebebiyet verir”

Şans oyunlarının haram olduğunu ve haramda da hiçbir hayrın olmadığını vurgulayan Teyfur, “Kumar ve şans oyunları insanlar arasında düşmanlığa, nefrete sebebiyet vermektedir. Bu yüzden birçok intihar ve aile felaketleri de yaşanmaktadır. Onun için fert olarak bundan zarar göreceğimiz gibi toplum olarak da bundan zarar göreceğiz. Birçok insan kendi çocuklarının rızkını bu gibi şans oyunlarında harcayıp aile içi birçok felaketlere de sebebiyet vermektedirler. Toplum olarak kumar ve şans oyunlarından bugüne kadar birçok zararlar gördük. Onun için ahirete iman eden insanların mutlaka bu gibi haramlardan uzak durması gerekiyor.” diye konuştu.

“Şans oyunları yasaklasın”

Kumarın, toplumda merhamet duygusu yok ettiğini belirten Molla Teyfur, “Toplumun kardeşlik duyguları içerisinde yaşayabilmesinin belki bir şartı da, bu gibi şeylerden uzak durmasıdır. Çünkü kumar ve şans oyunlarının içinde olduğu toplumda merhamet duygusu kalmaz. İnsanlar hep birbirlerine menfaat gözüyle bakar. Ayrıca zaten kumar ve şans oyunları başkasının cebindeki paraya göz dikmektir. Onun için muhakkak toplum olarak şans oyunlarından uzak durmamız gerekiyor. Çünkü kumardır, haramdır ve ahirette bunun hesabı vardır. Özellikle devlet bu gibi şans oyunlardan elini çekmeli ve yasaklaması gerekiyor ki huzurlu bir toplum olsun.” ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.