banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Paylaşan Eller

Hükümlülerin istihdamı ile ilgili işbirliği protokolü imzalandı

Mahkemelerce haklarında kamu yararına çalışma cezası verilen yükümlülerin kamu kurumlarında çalıştırılmasında, kurumların ihtiyaç duydukları iş gücü sayısını tespit etmek ve çalışma yaptırımı uygulanan hükümlülerin kamu kurumlarına eşit bir şekilde dağılımının sağlanması için Bingöl Valiliği ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı arasında İş Birliği Protokolü imzalandı.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger'in imzaladığı protokol ile Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce takibi yapılan hükümlülerin, Bingöl Valiliğine bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında etkin ve verimli bir şekilde istihdamının sağlanacağı belirtildi.

Vali Yavuz Selim Köşger, törende yaptığı konuşmada, “Bu yöntem, ülkemizde ceza infazı ile ilgili suçların bir kısmının kamuya faydalı olacak şekilde ifa etmelerini sağlayacak şekilde geliştirilmiş yeni bir yöntem. İlimizde de birkaç senedir uygulanıyor. 2 yıl veya altında ceza alan veya tahliye süresi 1 yılın altına düşen hükümlüler, kamu kurumlarında çalışarak, suçlarının cezalarını ifa etmiş oluyorlar. Bu çerçevede Bingöl Valiliği olarak,  bağlı kurumlarımızda bu mahkumların çalışarak kamuya faydalı olarak topluma kazandırılmasını sağlamaya yönelik bir protokol imza ettik. Atılan imzaların hem Bingöl’ümüze hem ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

İmza töreninde  konuşan Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Celal Aygül, “Denetimli Serbestlik Kurumu, ülkemizde özellikle Adalet Bakanlığınca son dönemde geliştirilmeye çalışılan bir politikadır. Bunun amacı özellikle 2 yıl veya altı ceza alan mahkûmları, para cezası alan mahkûmları veya artık cezaevinden tahliyesine 1 yılın altında süre kalmış olan mahkûmların cezalarını dışarıda çekmelerini sağlamak, topluma entegre olmalarını sağlamak ve bu cezalarını çekerken aynı zamanda kamuya yararlı bir işte çalıştırılabilmelerini sağlamaktır. Buradaki imza törenimizin amacı da Cumhuriyet Başsavcılığımıza bağlı olan Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü ile Bingöl Valiliği’nin denetimindeki diğer kamu kurumları arasında bu kişilerin nasıl çalıştırılabileceklerine dair esasları düzenleyen protokole imza atmaktır. Bingöl’e ve bundan yararlanacak olan herkese faydalı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Öte yandan 2015 yılında Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce takibi yapılan toplam 110 mahkumun 20 kamu kuruluşunda 47 bin 706 saat çalıştığı,  126 mahkumun da 55 bin 500 saatlik çalışmalarını devam ettirmekte olduğu belirtildi. (İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.