banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Hükümlülere Meslek Edindirme Kursu


İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’nin makamında yapılan protokol imza törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’nin yanı sıra, Şanlıurfa Denetimli Serbestlik Müdürü Sinan Yaşar İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Hülya Aydoğdu, Hadi Bedir, Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Demirok katıldı.
İmzalan protokol ile çeşitli sebeplerle cezaevinde bulunan yetişkin ve çocuk hükümlülerin meslek sahibi olabilmeleri için başlatılan çalışmaları kapsamında tutuklu ve hükümlülere eğitim verilerek, topluma kazandırılmaları sağlanacak. Böylece işsizlik nedeniyle tekrar suça eğilimin önlenmesi hedefleniyor.
Protokol imza töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci " Proje kapsamına giren tüm mahkûmlara birçok dalda meslek kurslara açılacak ve birçok mahkûmlara sertifikalar verilecek. Hükümlüler bu şekilde edindikleri meslek sayesinde tahliyelerin ardından edindikleri bu meslekler sayesinde geçimlerini sağlayacaklar ve aile fertlerine bir gelir elde edecekler. İmzaladığımız protokolün bir başka boyutu ise meslek sahibi olan mahkûmlarımız topluma ve ekonomiye kazandırılması ve suç oranının azaltılması ve hükümlülerimizin devlete olan güvenlerini artırmayı amaçlıyor.  Ben bu protokolde emeği geçen herkese burudan teşekkür ediyorum.”dedi.
Şanlıurfa Denetimli Serbestlik Müdürü Sinan Yaşar ise yaptığı konuşmada “Projemizin amacı, hükümlülerimizi hayata kazandırmak, bir daha suç işlemelerini önlemek ve cezaevinden çıktıklarında ellerinde mesleklerini yapabilecekleri sertifikalarının olması amaçlıyor. Ben de İl Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere emeği geçen herkese hükümlüler adına buradan teşekkür ediyorum, dedi.
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ile Denetimli Serbestlik Müdür Sinan Yaşar karşılıklı protokol imzaladıktan sonra tören sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.