banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Hükümlüler cezalarını fidan dikerek çekecek

Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde haklarında adli makamlarca kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalışma cezası verilen 100 hükümlünün, 200 bin fidan dikeceği bildirildi.

130 bin dekarlık alana fidan dikimi yapacak hükümlülerin, bu şekilde cezalarını çekerken aynı zamanda ağaç bakımı, orman alanlarının temizliği ve yangın önleyici maddelerden arındırılması gibi işlerde de görevlendirileceği kaydedildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile Adana Orman Bölge Müdürlüğü arasında hükümlülerin topluma yararlı işlerde çalıştırılmaları, yeniden suç işlemelerini engelleyici tedbirlerin alınması, sosyalleşmeleri ve orman alanlarının arttırılması ve düzenlenmesi amacıyla protokol imzalandı.

Protokol hakkında bilgi veren Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, ağaçlandırma seferberliğine kurum olarak katıldıklarını belirterek hükümlülerin de hizmetlerini burada görev alarak tamamlayacaklarını söyledi.

Kamuya yararlı bir işte çalışma cezası verilen hükümlülerin fidan dikimi ve orman bakımı yapmaları suretiyle faydalı faaliyetlerde bulunmuş olacaklarını ifade eden Yeldan, “Fidan dikerken cezalarını da çekecek olan hükümlülerimizin denetim ve takibini, Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz yapacak. Bu sayede hem fidanlar toprakla buluşacak, hem de hükümlülerimiz bir fidan dikmenin mutluluğunu yaşayarak ormanları koruma noktasında bilinçlenecek." dedi.

Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol ise "Adana bölgesinde ormanımız çok fazla. Buralar kirlenebiliyor, koruma zafiyetleri oluyor, fidan dikmemiz gerekiyor. Burada görev alacak hükümlülerimizi her türlü ormancılık faaliyetlerinde değerlendirip hem orman varlıklarını koruyup arttıracağız hem de bu insanlara orman ve çevre sevgisini aşılamış olacağız. Hükümlülerimizin tek bir ağaç yangınını önlemesi, ormana zarar veren birilerini uyarması, bir çöp temizlemeleri bile yeter" diye konuştu.

İmzalanan protokol kapsamında; haklarında kuma yararına çalışma cezası verilen 100 hükümlü, önümüzdeki şubat ayına kadar 100 bin, 2016 yılı sonuna kadar da 100 bin olmak üzere toplam 200 bin fidan dikecek. Yaklaşık 130 bin dekarlık bir alana ağaç dikimi yapacak olan hükümlüler, ayrıca orman alanlarının arttırılması amacıyla fidan dikimi, fidan üretimi, orman bakımı ve temizliği, ormanların yangın önleyici maddelerden arındırılması, hatıra ormanı oluşturulması gibi faaliyetlerde görev alacak.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.