banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PTT 1. Lig

Hükümet ‘yasak' ayıbına son versin!

Yaz tatilinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açtığı resmi Yaz Kur'an Kursları'na çocuklarını göndermek isteyen ailelerin önüne 12 yaş yasağının konulmasına tepki büyüyor. STK'lar önümüzdeki hafta başlayacak olan kurslarda uygulanan yaş sanırının kaldırılmasını istiyor

Okulların tatil edilmesiyle beraber Yaz Kur'an Kursları'na gitmek isteyen çocuklar için kayıtlar dün başladı. Ancak Anasol-M hükümetinin ortakları olan DSP-MHP-ANAP'ın iktidarında konulan 12 yaş sınırı sıkıntısı aileleri ve çocuklarını üzmeye devam ediyor.

Aileler 28 Şubat kalıntısı olan uygulamanın şimdiye kadar kaldırılmamasına tepki gösterirken; Sivil Toplum Kuruluşları (STK), hükümete bu yasağa son verme çağrısında bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açtığı resmi kurslarda eğitim önümüzdeki hafta pazartesi günü başlayacak ve 2 ay sürecek.

YAZICI: UTANÇ VERİCİ BU YASAK KALDIRILMALI
Tüm İlahiyat Fakülteleri ve Yüksek İslam Enstitüleri Mezunları Derneği (TİYEMDER) Genel Başkanı Selahattin Yazıcı, Kur'an kurslarına 12 yaşın altındakilerin alınmamasının, 28 Şubat postmodern darbe döneminde topyekûn İslam'a açılan savaşın önemli parçalarından birİ olduğunu söyledi. Utanç verici bu yasağın hala ortadan kaldırılmadığını vurgulayan Yazıcı, “Böyle bir yasak dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu yasak hakka, hukuka tecavüzdür. Velayet hukukuna da tecavüzdür. Bir anne-baba, çocuğuna dilediği şekilde kendi kutsal kitabını öğretme hakkına sahiptir” dedi.

AK Parti hükümetinin 9 yıldır söz konusu yasağa hiç yanaşmadığını kaydeden Başkan Yazıcı, yasağın kalkmasında geç kalındığını ve artık özellikle dindar kesimin ne pahasına olursa olsun tahammüllerinin kalmadığını söyledi.

PARLAKTÜRK: YAPILACAK TEK ŞEY YASAL BİR DÜZENLEMEDİR
Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Onursal Başkanı ve Emekli Müftü Mehmet Emin Parlaktürk, yasağın 28 Şubat sürecinde Bülent Ecevit zamanında alınan kararlardan bir tanesi olduğunu hatırlattı. 28 Şubat sürecinden sonra çoğu yasakların kalktığını kaydeden Parlaktürk, Kur'an kurslarına 12 yaş sınırı yasağının ise hala kaldırılmamış olmasından rahatsız olduğunu dile getirdi.

Söz konusu yasak konusunda bir türlü mesafe alınamadığını ifade eden Parlaktürk, “Yapılacak tek şey sadece yasal bir düzenlemedir. Bu düzenlemeyi bir an evvel yapıp, kanunen yasaklanan uygulamanın serbest bırakılması gerekir” diye konuştu.

ŞENOCAK: HÜKÜMET ARTIK BU AYIBA SON VERMELİDİR
Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (Din-Bir-Sen) Genel Başkanı Lütfi Şenocak, yeni hükümetin iki tane konuyu çözmesi gerektiğini belirtti ve bu saatten sonra da hiçbir mazeretinin olamayacağını söyledi. İki konudan birinin İmam Hatiplerin orta kısmını açılması, diğeri ise Kur'an kurslarındaki yasak olduğunu kaydeden Şenocak, söz konusu yasak hakkında AK Parti Grup Başkanvekilleri ve Devlet Bakanı ile görüştüğünü ve yasağın kaldırılması gerektiğini ilettiğini belirtti.

Şenocak; “Kur'an eğitimini maalesef yasa gereği ilköğretimin 5. sınıfı bitiren öğrenciler alabiliyor. Onun altında alırsa suç işlemiş sayılıyor. Hükümet bunu bir an önce kaldırmalı, artık bu ayıba son vermelidir” şeklinde konuştu.

YENİ AKİT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.