banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Hükümet Sisi cuntasıyla tüm ilişkileri kesmelidir

HÜDA PAR’ın desteklediği Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz, gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yavuz, Mısır’da ihvan yöneticilerine yönelik verilen idam kararı, medreselere yasal statü verilmesi, eğitimde Medresett'üz Zehra modeli önerisi gibi birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

Yeryüzünde yaşanan tüm zulümlerin bir Müslüman olarak kendilerini direkt ilgilendirdiğini belirten Yavuz, Sisi cuntasının darbe yapmasının ardından Mısır’da bir zulmün yaşandığını belirterek yaşanan zulmün tek sebebinin ise Muhammed Mursi ve hükümetinin İslam’a uygun bir düzeni talep etmesi olduğunu söyledi.

Batı destekli Sisi cuntasının yapmış olduğu bu zulümlerin aslında İslam’a ve Müslümanlara yapıldığını ifade eden Yavuz, bu zulme maruz kalan İhvan’ın davasını desteklediklerini söyledi.

Hükümetin sadece söylem üzerinden geliştirdiği Mısır politikasını eleştiren Yavuz şöyle konuştu: “Yetkiyi elinde bulunduran hükümete bir mesajımız ve çağrımız vardır. İhvan-ı Müslimin ve Muhammed Mursi şu anda yalnızdır. Dolayısıyla onların uğradığı zulmü sadece dil ile gündeme getirmek mahşeri vicdanı tatmin etmeyecektir. Siz Amerika’nın ve Suudi Amerika’nın koalisyon oluşturarak Yemen’de bombalamasına destek sunarak mavi Marmara için yürütmediğin gemileri Yemen’e göndereceksiniz. Ama Muhammed Mursi ve İhvan’a sadece sözle destek vereceksiniz bu böyle olmaz.”

“Medreselere yasal statü getirilmeli”

Medreselerin bir daha toplumda etkin hale gelmesi için medreselerle ilgili projeleri olduğunu söyleyen Yavuz, “Medreseler derken bir taraftan hem dini bilimlerin verildiği hem depozitif bilimlerin verildiği ve Bediüzzaman Said-i Nursi hazretlerinin Medresett'üz Zehra adını verdiği bir projeden bahsediyoruz.” diye konuştu.

Yavuz, “Yasal statü derken devletin kanatları altında bir resmiyeti reddediyoruz. Sadece devletin burada bir yasal statü tanıması ve buradan mezun olacak öğrencilere bir denklik verilmesi gerektiğini gündeme getiriyoruz. Yasallıktan kastımız esasen budur.” dedi.

Birçok sorunun sadece yönetmelikle çözülmesi yeterli değil

Sistemin hala eski yapısını koruduğuna dikkat çeken Yavuz, başörtüsü,Kuran Kurslarının önünün açılması, imam hatip liselerinin katsayı meselesi gibi sorunların sadece yönetmeliklerle çözüme kavuşturulduğunu muhtemel bir iktidar değişikliğinde her şeyin sil baştan eskiye dönebileceğini söyledi.

Millet meclisi olan bir yerde Müslüman halkın günde defalarca namazda okuduğu Fatiha suresine hala bilinmeyen muamelesi yapıldığını söyleyen Yavuz, bu açıdan halkın gerçek sözcüleri olmaya talip olduklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.