banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Balıklıgöl MHP

HUKUK SİSTEMİNİ KİLETLENECEK

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Poyrazköy'de bulunan mühimmatla ilgili iddianameyi kabul etti, dava açıldı. İlk duruşma, 9 Nisan'da Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde görülecek.

İddianame, tamamı asker olan 5'i tutuklu 17 sanığı kapsıyor. Sanıklardan biri tümamiral.

4'ü tutuklu 5 sanık hakkında, ikişer kez ağırlaştırılmış müebbetle, 29.5 yıldan 57'şer yıla kadar hapis cezası isteniyor. Biri tutuklu 12 sanığın da 7.5 ila 39 yıl hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.

Sanıklara yöneltilen suçlamalar arasında; silahlı terör örgütüne üye olma, meclisi ve hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs, tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma ya da el değiştirme yer alıyor.

300 sayfa ve 24 ek klasörden oluşan iddianamenin en önemli delillerini, 21 ve 28 Nisan tarihlerinde Poyrazköy Keçilik mevkiinde toprak altından çıkarılan silah ve mühimmat oluşturuyor.

İddianamedeki en çarpıcı bölüm ise gayrimüslimlere yönelik "Kafes eylem planı" iddiaları.

Neden sivil mahkemede?

Poyrazköy iddianamesinde sanık olarak yer alan askerler, sivil mahkemede yargılanacak. Peki neden? İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararına göre, iddianamede yer alan eylemler, 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu'nun dışında kalıyor.

Kararda, iddia edilen eylemlerin nitelikleri gereği askeri mahal dışında gerçekleşip sonuç doğuracağı kaydedildi ve "terör suçu" sayıldığı ifade edildi.

İDDİANAMENİN TAM METNİ İÇİN TIKLAYIN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.