banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

HÜDA PAR'dan 'Yasin Börü' davasına büyük destek

Hür Dava Partisi (HÜR DAVA) İstanbul İl Başkanlığı’ndan 5 Ekim’de Ankara’da görülecek Yasin Börü ve arkadaşlarının davasına büyük destek geldi. HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük yaptığı açıklamada, davayı takip etmek isteyenleri tuttukları 6 otobüs ile Ankara’ya taşıyacaklarını ifade etti.  

Yasin Börü ve arkadaşlarının duruşması için HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı olarak davanın takipçisi olacaklarını belirten Elibüyük, “Türkiye’nin birçok yerinden teşkilatlarımız bu yönde organizasyonlar yaparak davayı takip etmek isteyen vatandaşları Ankara’ya taşıyacak. Pazar gecesi saat 00.00’da İl Başkanlığımız önünden araçlarımız hareket edecek. Davanın takipçisi olmak isteyen herkesi Ankara’ya bekliyoruz” dedi.

Davanın sulandırılmaya çalışıldığını gördüklerini ifade eden Elibüyük, “Davanın bu anlamda bazı tutuklularının da serbest bırakılması bizi bu noktada endişeye sevk etmektedir. Bütün insanları,  insanlık namına bu vahşete dur demek ve bu vahşeti sergileyen faillerin en ağır bir şekilde cezalandırılmaları için bütün insanları davanın takipçisi olmaya davet ediyoruz. Hangi görüşten olursak olalım, hangi siyasi partiye mensup olursak olalım bu davaya insanlık namına sahip çıkmak gerektiğini düşünüyoruz. Katledilen kardeşlerimizin HÜDA PAR üye ve gönüllüsü olması bizim için bu davayı takip etmemiz açısından o kadar da önemli değildir. Bu kardeşlerimiz herhangi farklı bir camianın içerisinde de olsaydılar ve bu zulme maruz kalsalardı bizler yine aynı şekilde bu davanın da takipçisi olurduk” şeklinde açıklamada bulundu. (M. Erkan Yavuz – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.