banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

HÜDA PAR'dan taziye ziyaretleri

Batman’a gelen Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcıları M. Hüseyin Yılmaz, Vedat Turgut, Eyyüp Yanaç, ile HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve Batman İl Teşkilatından kalabalık bir heyet, Velioğlu ve Tekin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

HÜDA PAR heyeti ilk olarak Eğitimciler Cemiyeti üyesi eğitimci Burhan Tekin’in babası Sadun Tekin’in (74) Beşevler Mahallesi Peygamber Camisi taziye evinde bulunan taziyesine katıldılar.

HÜDA PAR heyetini Tekin ailesi ve yakınları karşıladı. Tekin ailesine başsağlığı ve sabr-ı cemil dileyen heyet, daha sonra taziye yerinden ayrıldı.

Vefat eden Sadun Tekin’in, Hizbullah Cemaati Lideri Edip Gümüş’ün yakın akrabalarından olduğu öğrenildi.

Heyet daha sonra merhum Hüseyin Velioğlu’nun ağabeyi H. Mehmet Velioğlu’nun vefat eden eşi Sultan Velioğlu (83)’nun taziye ziyaretinde bulundu. HÜDA PAR heyetini Velioğlu ailesi ve yakınları karşıladı.

Velioğlu ailesine başsağlığı ve sabr-ı cemil dileyen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut bir kısa bir konuşma yaptı.

“Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım.” ayeti ile konuşmasına başlayan Turgut, Allah’ın (cc) kendilerine olan ikramından dolayı insan olarak yaratılmış olmalarının ve Müslümanlar olarak yaratılmış olmalarının çok büyük bir şeref olduğunu ve bunun kıymetinin bilinmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bölge halkının dindar Müslümanlar olduğunu ve Kürdistan coğrafyasının çok önemli İslam âlimleri yetiştirdiğinin altını çizen Turgut, “Bölgemizde çok sayıda Peygamber, evliya ve şeyh çıkmıştır. Bediüzzaman Said Nursi, Malayé Cezeri, Abdurrahman Aqtepî ve Velioğlu ailesi bu değerli şahsiyetlerdendir. Elhamdülillah; halkımız diğer halklara göre İslam’a, Peygamberimize olan sadakat ve bağlılıklarını daha fazla gösteriyorlar. Allah’a hamd olsun ki bizleri İslam davası ve peygamberi için yaşayan ve onları canından malından daha çok sevenlerden kılmıştır. Onlar ki, İslama ve Peygamberimize saygısızlık yapılınca, onu her şeyden öncelikli bilip karşı tavır alıyorlar.” şeklinde konuştu.

İnsanının öldükten sonra üç şeyin amel defterini kapatmadığını belirten Turgut, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu anlam da Velioğlu ailesine müjdeler olsun ki, bugün yüz binlerce insan Kur’an-ı, İslam Peygamberini onlar sayesinde tanımış ve hayatını ona göre tanzim etmiştir. Bugün Kürdistan’ın tüm illerinde İslami çalışmalar oluyor. Halkımız Kur’an ve İslam Peygamberinden uzaklaşmasın diye çalışmalar yapılıyor. Bu sevap bu insanların üzerine yağdığı kadar inşallah Velioğlu ailesinin üzerine de yağıyordur.” ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.