banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

HÜDA PAR'dan Sur halkına yardım kampanyasına destek

Diyarbakır’da faaliyet yürüten İslami STK’ların başlatmış olduğu ‘Sur’daki muhacirlere Ensar olalım’ kampanyasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR yetkilileri, yapılan kampanyaya yoğun bir katılım gösterilmesi ve hiçbir ayrım gözetmeden herkesin destek vermesi gerektiğini belirttiler.

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Yardımcı Hüseyin Yılmaz,Sur’daki muhacirlere Ensar olalım’ kampanyasına yoğun bir katılım gösterilmesi gerektiğini, hiçbir fikir ayrım gözetmeksizin her vatandaşın, siyasi kurumun ve STK’ların buna destek vermesini ve böylece bu mağduriyetin giderme noktasında katkı sunması gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ise bu tür yardım kampanyaları için İslami düşünceye sahip olan kişilere ve kurumlara görev düştüğünü ifade ederek bu görevi de Diyarbakır’daki İslami STK’ların yerine getirdiğini söyledi.

 “Halk, öz yönetimler ve çukur siyasetine destek vermedi”

PKK’nin çatışmaları şehir merkezine taşımasıyla birlikte halkın büyük bir mağduriyet yaşadığına dikkat çeken HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Tanrıkulu, “Halk çatışmaların olduğu yerde öz yönetimler çukur siyasetine destek vermediği gibi orayı terk etmek zorunda kaldı. Bu ağır kış koşullarında, evlerini terk etmek zorunda kalan hem eğitimlerinden uzak kalan hem de işe gidemeyen, büyük mağduriyetler yaşayan bir halkımız var. Tabi ki bunlara sahip çıkmamız, mağduriyetlerini gidermemiz gerekiyordu. Bununla ilgili olarak da İslami STK’lar büyük bir kampanya başlattı. Sur’a, Cizre’ye,  Silopi’ye ‘Ensar olalım’  gibi kampanyalar büyük bir ses getirdi ve halkımızın yapmış olduğu desteklerin de büyük bir yardım kampanyası yerini buldu. Şuan aldığımız bilgilere göre onlarca TIR yardım malzemesi dağıtıldı. Bu yeterli midir tabi ki yeterli değil.” dedi.

“Yaşanan çatışmalar bir an önce şehir merkezinden çıkarılsın”

Yaşanan çatışmaların bir an önce şehir merkezinden çıkarılması gerektiğini belirten Tanrıkulu, “Devletin sosyal devlet olma ilkesine binaen mağdur olan ailelerin evlerinin tamir edilip yeniden yapılması, bu halkın her türlü mağduriyetinin giderilmesi gerekiyordu. Şuana kadar gerek halkımıza yönelik gerekse esnafa yönelik hükümetin almış olduğu kararlar maalesef bu mağduriyeti giderecek düzeyde değildir. Yaraya bir merhem bile olmayacaktır. Bundan dolayı hükümetin bir daha bu yardımları gözden geçirmesi gerekiyor. Özellikle iş verenlerin yanında çalışan işçi kardeşlerimizin de durumunu göz önünde bulundurarak daha kapsayıcı ve yaraları sarıcı bir şekilde yardım yapması gerekiyor. Bu konuda atılmış olan adımları daha da hızlandırması gerekiyor. Bu konuda yardım da bulunan herkese partim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Temennimiz bir an önce mağduriyetlerin giderilmesidir.” şeklinde konuştu. (Emrah Deniz, Hamza Adiyaman- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.