banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

HÜDA PAR'dan İLKHA'ya ziyaret

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu beraberindeki heyetle İlke Haber Ajansı’nı (İLKHA) ziyaret etti.

HÜDA PAR heyeti, İLKHA Genel Müdürü ve Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED) Başkanı Mahmut İrtem ve ajans çalışanları tarafından karşılandı.

Ziyarette konuşan Tanrıkulu, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için medya mensuplarına büyük vazifeler düştüğünü söyledi.

Halkın, kendi maslahatı ve menfaati için çalışan gazetecilere ihtiyacı olduğunu belirten Tanrıkulu, “Türkiye gibi bir ülkede esen rüzgâra göre yönünü değiştiren gazetecilerin, medyanın olduğunu biliyoruz. Her şeyden önce gazetecilerin, medyanın bağımsız olması, kamuoyunu doğru bilgilendirmesi ve habercilik anlayışını adalet üzerinde yapması gerekiyor. Sizin gibi gazetecilerin de bu duyarlılığa sahip olduğuna inanıyoruz. Temennimiz, bu duyarlılığın artmasıdır. Yaptığınız fedakârlıklardan ve özveriyle çalışmanızdan dolayı size teşekkür ediyoruz.” dedi.

Medya mensuplarına hükümet tarafından pozitif ayrımcılık tanınmasının gerekli olduğuna değinen Tanrıkulu, şunları söyledi: “Gazetecilerin gerçekten halkın sorunlarına eğilip bu sorunları gündeme getirmesi gerekiyor. İnşallah bundan sonra da halkın doğru bilgilendirilmesi adına çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Hükümetin, gazetecilerin iyi çalışabilmesi için pozitif ayrımcılık yapması gerekiyor. Çünkü ülkelerde halk veya hükümet üzerinde etkili olan ve onları yönlendiren medya, bir güçtür. Bunun bilincindeyiz. Bu yüzden bu gücün bağımsız kalması, halk için hizmet etmesi gerekiyor. Bunun ortamı ve imkânlarının hazırlanması gerekiyor. Hükümetin bu konuda iyileştirmeler yapması gerekiyor.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İLKHA Genel Müdürü Mahmut İrtem ise bölgede gazetecilik görevini yerine getirmenin oldukça zor olduğuna dikkat çekti.

Bölgede gazetecilerin sağlıklı bir şekilde habere ulaşma imkânına sahip olmadıklarını aktaran İrtem, “Her ne kadar olaylar, şartlar olağan gibi gösterilse de aslında olağanüstü şartların hakim olduğu bir bölgede yaşıyoruz. Haberin kaynağına, doğru habere ulaşabilmek çok kolay değil. Maalesef Çözüm Süreci denilen süreçte de sözde daha rahat, serbest bir ortam varken de kimse ne olup bittiğini bilmiyordu. Çatışmalı bir sürece girildi. Yine insanlar ne olup bittiğinden haberdar değil. Kimse geleceğini görmüyor. Ne öğrenci geleceğini görebiliyor, ne tüccar geleceğini görebiliyor. Gazetecilerin kendisi bile sağlıklı bir şekilde habere ulaşma imkânına sahip değil. Bazen devletin medyası kendi açılarından olumlu olabilecek, propaganda olabilecek şekilde bilgilendiriliyor. Bunun haricinde basının bilgilendirilmesi gibi bir olay yoktur.” şeklinde konuştu.

Ziyaret, yapılan karşılıklı temenniler ve yapılan ikramların ardından sona erdi. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz - İLKHA)  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.