banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi MİLGEM Korvet Projesi

HÜDA PAR'dan engellilere destek ziyaretleri

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberindeki heyet, Altı Nokta Görme Engelliler Derneği Diyarbakır Şubesi ile Sakatlar Derneği Diyarbakır Şubesine destek ziyaretinde bulundu.

Altı Nokta Görme Engelliler Derneği Diyarbakır Şubesi ile Sakatlar Derneği Diyarbakır Şubesini ziyaret eden Tanrıkulu ve beraberindekiler, dernek başkanları tarafından karşılandı.

Engellilerin sosyal hayatta yaşadıkları sorunları dinleyen Tanrıkulu, engellilerin sosyal hayatta hiçbir engelle karşılaşmamasını temenni ettiklerini söyledi.

Toplumda engellilere negatif ayrımcılık değil, pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirten Tanrıkulu, “Kimi insanlar doğuştan engelli olabilir, kimisi sonradan olabilir. Bu konuda sizlere sabırlar diliyoruz. Gerçekten büyük bir imtihan, Allah-u Teâla yardımcınız olsun. Engellilerin sosyal ve insani haklarının her konuda uygulanabilmesi için, hükümet tarafından gerekli adımların atılması gerekiyor. Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi partiler de bu konuda ellerinden gelen çalışmaları yapmalı ve bu konunun takipçisi olmalıdır.” dedi.

Altı Nokta Görme Engelliler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Akif Karakaş, ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Özellikle ulaşım noktasında birçok problemle karşılaştıklarını aktaran Karakaş, “Belediyeye otobüsler konusunda birçok proje sunduk ama geri dönüş olmadı. Şehir için otobüsleri engellilere uygun değil. Hangi durağa geliniyorsa onu söyleyen sesli anons sistemi projesini 5–6 yıldan beri sunduk. Ayrıca karşıdan karşıya geçerken sesli uyarı sistemini de sunduk, ama bu sistem de uygulamaya girmedi. Biz 10 yıldır aynı şeyleri söylüyoruz ama maalesef sorunlar çözülmüyor. Engelliler için toplumsal bilincin oluşması gerekiyor. Mesela kaldırımlarda görme engelliler için özel döşenmiş taşların üzerine esnafımız muhtelif eşyalarını bırakıyor. Toplum olarak henüz zihnimizdeki bazı engelleri aşamadık.” ifadelerini kullandı.

Sakatlar Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Osman Yağız ise “Ortopedik engelli arkadaşlarımız ve de bebeği olan bayanlar üst geçitten geçerken zorlanıyorlar, hatta geçemiyorlar.  En azından bir asansör sistemi olması gerekiyor. Bu konuda sıkıntımız var. Herkes bir engelliyle muhataptır. Herkes engelli adayıdır. Bugün bir insan çıkıp trafik kazası geçirirse engelli olabilir. Herkes engellilerle iç içe bir hayat yaşamak zorundadır.” şeklinde konuştu.

Tanrıkulu ziyaretlerin sonunda, parti olarak her platformda engellilerin yaşadıkları sorunları dile getireceklerini ifade etti. (M. Sıddık Bilge-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.