banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

HÜDA PAR'dan 'Engelliler Meclisi'ne ziyaret

HÜDA PAR Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök ve Batman HÜDA PAR İl Başkanlığından oluşan bir heyet ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ münasebetiyle Batman’da faaliyette bulunan Batman Kent Konseyi Engelliler Meclisi Platformunu ziyaret etti.

Aydın Gök ve yanındaki heyeti, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Gezici, Türkiye Görme Engeliler Dernek Başkanı Adnan Sapancı, Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Cuma Çilek ve dernek üyeleri karşıladı.

Engellilerin kamuda ve özel sektörde istihdam konusu, engellilerin maaşları gibi birçok konunun ele alındığı ziyarette kısa bir değerlendirme yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, “Malum bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Gönül ister ki bu kardeşlerimizi yılın sadece bir günü veya bir haftasına sıkıştırmayalım. Engelli kardeşlerimizin engel durumlarına göre toplumda daha rahat bir yaşam sürdürebilmesi için bütün engellerin kaldırılması temennimizidir. Eğer yöneticilerimiz merhamet ve şefkat engelli ise maalesef bunun bedelini sadece engelli kardeşlerimiz değil, bütün bir toplum çeker. İçinde bulunduğumuz bu yangının asıl sebebi de bu şefkat ve merhamet engelli insanların yüzünden değil mi?” ifadelerini kullandı.

Gök, son olarak engellilerin daha rahat olmaları açısından toplumsal olarak çocuklarımızdan büyüklerimize kadar bu konuda bilinçli olunması ve hassasiyetli davranılması gerektiğine dikkat çekti.

Daha sonra söz alan Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Gezici, HÜDA PAR’ın bu alandaki duyarlılıklarını takdir ettiklerini belirterek, “Malumunuz engellilerin sorunları çok fazladır. Yıllardır birikmiş sorunlar bir anda da çözülecek gibi de görünmüyor. Yasal boyutta birçok şey yapıldı. Ancak zihniyet değişikliği gerekiyor. Bizler Allah’ın takdiri ile bir şekilde engelli duruma düştük. Yaradan bize bu şekilde uygun görmüştür. Bizler de mücadelemizi ve sınavımızı bu şekilde vereceğiz. Bizler, insanların bizlerin önüne koyduğu engellerden dolayı engelleniyoruz. Oysaki kentimiz ve toplumumuz engelliliğin ortadan kaldırılması için gerekli çalışmaları yaparlarsa bizler hayatımızı daha kolay yaşayabiliriz.” şeklinde konuştu.

Ziyaretten memnun olduklarını belirten Dernek başkanları, ziyaretlerinden dolayı HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök’e teşekkür ederek, başarılar dilediler. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.