banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

HÜDA PAR'dan Batman Valisi ve Baro Başkanı'na ziyaret

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Aydın Gök, Abdurrahman Cens, Cemal Çoban ve HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru’dan oluşan heyet, Türkiye’de yaşanan çatışma süreci ile ilgili endişelerini paylaşmak üzere Batman Valisi Azmi Çelik ve Batman Barosu Başkanı Ahmet Sevim’i ziyaret etti.

Ziyarette yapılan konuşmalarda HÜDA PAR heyeti, çatışma ortamında en çok mağdur edilenin mazlum halk olduğunu belirterek, ‘çatışmasızlık’ ortamının sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Yapılan ziyaretlerle ilgili konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, “Yaklaşık 3 yıldır çatışmasızlık süreci devam ediyordu. Şu an tekrar başlayan çatışmalı süreçten dolayı halkımız adına endişe duymaktayız. Bu endişelerimizi Sayın Vali ve Baro Başkanı ile paylaştık. Böyle bir süreçte vicdan sahibi hiç kimse duyarsız kalamaz, kalmamalıdır.” dedi.

Şu anki çatışmaların, durumu Kürt-Türk çatışmasına götürebilecek potansiyele sahip olduğu endişesini taşıdıklarını söyleyen Gök, “Son çatışma dönemi muhtemel Kürt-Türk çatışmasına götürebilecek bir potansiyel taşıyor. Mağdur olan, vurulanlar, çocuklar, gençler ve siviller hepsi de bizim insanımızdır. Bu çatışmalar herkesi derinden üzüyor ve endişelendiriyor. Bu çatışmalı ortamda halkımız ciddi olarak mağduriyet yaşamaktadır. Bu mağduriyet iki taraflı bir mağduriyettir. Bizler, bir an önce yeniden çatışmasızlık ortamına dönülerek, huzur ortamının sağlanmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çatışma ortamının son bulması adına herkesin elinden geleni yapması gerektiğine dikkat çeken Gök, şöyle dedi: “Hiçbir mesele şiddet kullanılarak, kan akıtılarak çözülmez. Acı tecrübelerle 30 yıllık geçmiş bunun göstergesidir. Bu aşamada öncelikle ortak aklın acilen devreye girmesi lazım. Bu konuda STK’lar, meslek örgütleri, barolar, aydınlar, kanaat önderleri ve kısacası toplumda sözü geçen herkesi sesini yükselterek tavır almaya ve bu işe ‘dur’ demeye davet ediyoruz.”   (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.