banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

HÜDA PAR'dan Batman İl Müftüsüne 'Hayırlı olsun' ziyareti

HÜDA PAR Batman İl Teşkilatından oluşan bir heyet, Batman İl Müftülüğü görevine yeni başlayan Turgut Erhan’a “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. Müftülük makamında gerçekleşen ziyarete HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ve il yönetiminden bir heyet katıldı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, toplumdaki manevi boşluktan kaynaklanan ahlaki yozlaşmanın sebepleri ve bu sorunların nasıl giderileceği, Esentepe’ye yapılmak istenen Camii ve Kur’an kursları hakkında görüş alışverişlerinde bulunuldu.

Müftü Erhan’a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan Mehmet Emin Doğru, bölgede geçmişten beri İslam’ın halk nezdinde güçlü bir yer tuttuğunu belirterek, son yıllarda yaşanan yozlaşma ve ifsat çalışmalarının bu güçlü duyguyu ortadan kaldırılmaya yönelik olduğunu söyledi.

Doğru, “Bölgenin ortak bağıdır İslam. Halkları birbirine bağlayan en güçlü bağ İslamdır. Bu ifsat ve yozlaşma faaliyetlerine karşı âlimler, cemaatler, STK’lar ve siyasi partiler olarak dinimizi anlatarak ıslah çalışmaları yapmalıyız. Bu konuda müftülüğün yaptığı çalışmaları destekliyoruz. Ayrıca kadınlar, gençler ve çocuklarla ilgili planlı güzel çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR’ın ziyaretinden dolayı teşekkür eden Müftü Erhan, bölgede daha önce görev yaptığını ve bölgenin geçmişte İslama büyük hizmetler verdiğini belirterek, “Bölgemiz geçmişte İslam’a ve İslam medeniyetine büyük hizmetleri olmuştur. Bu bölgenin özünde İslam vardır. Şu anda bölgede yapılan dejenerasyondan dolayı fetret dönemi yaşanmış olsa da bu bölge insanının mayasında İslam vardır. Batman İl Müftülüğü olarak bizim de görevimiz topluma İslam’ı anlatmaktır. Bu konuda elimizden gelen çalışmaları yapacağız.” dedi.

Ziyaret sırasından söz alan HÜDA PAR İl Sekreteri Veysi Demir de Esentepe’de cami yapılması konusunu gündeme getirerek, “Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in geçtiğimiz yıllarda Esentepe'de büyük bir cami yapılması için orayı Müftülüğe tahsis etmişti. Şu ana kadar bir çalışma başlatılmadı. Esentepe'ye şehre hâkim ve şehrin sembolü olacak güzel bir cami yapılması için girişim başlatmanızı istiyoruz. Hem Esentepe hem de Diyarbakır Caddesi ile yeni gelişen mahallelerde acilen cami ihtiyaçlarının karşılanması lazımdır.” dedi.

İl Müftüsü Erhan son olarak, Kur’an kursları, dini eğitimler ve Esentepe’ye Camii konusunda gerekli adımları atacaklarını belirtti.

Ziyaret, karşılıklı yapılan sohbetin ardından sona erdi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.