banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

HÜDA PAR'dan basın kuruluşlarına ziyaret

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberindeki heyet, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla Doğruhaber Gazetesi,  Rehber TV, Diyarbakır Medya Mensupları Derneği ve İlke Haber Ajansı’na ziyarette bulunarak basın mensuplarının gününü kutladı.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyaretlerde, medya çalışanlarının sorun ve sıkıntıları ile son günlerde, özellikle Diyarbakır’da çatışmaların yaşandığı ortamlardan haber almaya çalışırken polis ve asker tarafından haksız engellemelere maruz bırakılan gazetecilerin karşılaştığı sorunlara değinildi.

Bölgede yaşanan çatışmaların halka zarar verdiğini ve bu sorunun en doğru şekilde gündeme gelmesini sağlamak için medya kuruluşlarına çok büyük görevler düştüğünü belirten Tanrıkulu, bu bağlamda gösterdikleri çaba ve gayretlerden dolayı ilkeli bir duruş sergileyen tüm basın mensuplarını kutlayarak ve çabalarını takdir ettiklerini söyledi.

“Dileğimiz tüm basın ve medya kuruluşlarının aynı hassasiyette olmasıdır”

Doğruhaber Gazetesi ve Rehber TV’yi ziyaretinde konuşan Tanrıkulu, bölgede yaşanan sorunları gündeme getirmede çok büyük emeklerinin olduğunu ve bu bağlamda kendilerini takdir ettiklerini belirtti.

Tanrıkulu, “Doğruhaber Gazetesi ve Rehber TV olarak gündeme getirmiş olduğunuz gerçekleri takip ediyor ve verdiğiniz emeği takdirle karşılıyoruz. Umudumuz ve dileğimiz, bölgede faaliyet yürüten tüm basın ve medya kuruluşlarının aynı hassasiyet ile sorunun üzerine eğilmesi, yaşanan sorun ve sıkıntıların gündeme gelmesini sağlama hususunda bir gazeteci olarak neye mal olursa olsun ilkeli bir duruş sergilemekten geri durulmamasıdır.” dedi.

“Medya mensupları halkın toplumdaki gözü ve kulağıdır”

Yaşanan sorunların aşılması hususunda devlete de büyük yükümlülükler düştüğüne vurgu yapan Tanrıkulu, “Özellikle medya mensuplarının hedef haline getirilmemesi ehemmiyet arz etmektedir. Zira medya mensupları halkın toplumdaki gözü ve kulağıdır. Onların engelleniyor olması, yetkili merciler tarafından doğru bilgilendirilmemesi, bilgiye ulaşmasının engellenmesi büyük bir hata olarak görülmeli ve toplumun doğru bilgilendirilmesi için bu engellemeler ortadan kaldırılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen ziyaretler iyi niyet temennileri ve sunulan ikramların ardından son buldu. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.