banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Paylaşan Eller

HÜDA PAR'dan '10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü' mesajı

HÜDA PAR Genel Merkezi Medya Tanıtım Başkanlığı tarafından ‘10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımlandı.

Gazeteciliğin dünyanın en zor ve fedakârlık isteyen mesleklerden biri olduğu belirtilen açıklamada, dünya üzerinde gelişen olayların gündeme taşınmasının ve insanların en doğru şekilde bilgilendirilmesinin çok mühim bir görev olduğuna vurgu yapıldı.

Doğru bilgilendirme ve enformasyonun toplum için en az ekmek ve su kadar elzem olduğu belirtilen açıklamada devamla, “Bu bağlamda toplumu doğru bilgilendirme imkânı sağlayan neferler olarak gazetecilerin omuzlarındaki ağır görevin bilincindeyiz ve verdikleri çabayı takdirle karşılıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

“Gazeteci, adaletin aydınlık yüzünün karanlığa mahkûm edilmesine müsaade etmemeli”

Bilgi kirliliğinin zirve yaptığı bir zaman diliminde hakikatlerin yalan ve çarpıtmaların gölgesinde bırakıldığına dikkat çekilen açıklamada, bu durumda hakikatin ortaya çıkmasında asli görevin yine gazetecilere düştüğü belirtildi.

Açıklamada, “Bu dönemde gazeteci kimliği ile hareket eden her bir birey doğru, tarafsız, hakkaniyet ölçüsü içerisinde hareket ederek adaletin aydınlık yüzünün karanlığa mahkûm edilmesine müsaade etmemelidir.  Gazetecilerin, cesur bir habercilik anlayışı ile toplumu bilgilendirmesinin ne kadar mühim olduğu herkesçe takdir edilmektedir. Basın mensupları, görevlerini icra ederken hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, bireylerin temel hak ve hürriyetlerine saygılı olmalıdır. Gazetecilik mesleği icra edilirken ahlaki değerler her şeyin üzerinde tutulmalı, bu hakikatten saparak eksenleri kayanların ise bu ulvi mesleğe halel getirmesine müsaade edilmemelidir.” denildi.

“Neye mal olursa olsun gazeteciler toplumu doğru bilgilendirmeli”

Neye mal olursa olsun gazetecilerin toplumu doğru bilgilendirme gibi bir yükümlülüklerinin olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “İlkeli bir duruş sergileyen tüm basın mensuplarının ‘10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

(İLKHA)

 

HÜDA PAR’dan ‘10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’ münasebetiyle yayımlanan mesajın tam metni:

Değerli basın mensupları;

Dünyanın belki de en zor ve fedakârlık isteyen mesleklerinden biri olan gazeteciliği icra eden bireyler olarak siz değerli basın mensuplarının ‘10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyoruz.

İçinde bulunduğumuz zaman diliminde, dünyanın hemen her yerinde ama özelliklede yaşadığımız coğrafyada gelişen olayların dünya gündemine taşınmasının ve insanların en doğru şekilde bilgilendirilmesinin ne kadar mühim olduğu inkâr edilemez bir gerçektir.

İnsan hayatına bir ağaç kadar değer verilmediği böylesi bir zaman diliminde ve ortamda gazetecilik yapmak elbette ki kolay bir iş değildir. Ancak toplum için en az ekmek ve su kadar elzem olan doğru bilgilendirme hakkını sağlayan neferler olarak, gazetecilerin omuzlarındaki ağır görevin bilincindeyiz ve verdikleri çabayı takdirle karşılıyoruz.

Gelişen olaylar sonucu oluşan/oluşturulan gayri insani yansımalar karşısında bilgi kirliliği adeta zirve yapmış, hakikatler olabildiğince yalan ve çarpıtmaların gölgesinde kalmıştır.

Böylesi bir dönemde gazeteci kimliği ile hareket eden her bir bireyin doğru, tarafsız, hakkaniyet ölçüsü içerisinde hareket etmesi ve adaletin aydınlık yüzünün karanlığa mahkûm edilmesine müsaade etmemesi hayati bir önem arz etmektedir.  

Gazetecilerin, cesur bir habercilik anlayışı ile toplumu bilgilendirmesinin ne kadar mühim olduğu herkesçe takdir edilmektedir. Basın mensupları, görevlerini icra ederken hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, bireylerin temel hak ve hürriyetlerine saygılı olmalıdır. Gazetecilik mesleği icra edilirken ahlaki değerler her şeyin üzerinde tutulmalı, bu hakikatten saparak eksenleri kayanların ise bu ulvi mesleğe halel getirmesine müsaade edilmemelidir.

Bu duygu ve düşünceler ile her ne olursa olsun ve neye mal olursa olsun toplumu doğru bilgilendirme adına ilkeli bir duruş sergileyen tüm basın mensuplarının ‘10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz.

HÜDA PAR GENEL MERKEZİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.