banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

HÜDA PAR'a yapılan saldırıyı kınadı

 

İHH Şanlıurfa temsilcisi Behçet Atilla, Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca (Xanıke) köyünde HDP’lilerin saldırısı sonucu, Muhammed Şerif Şimşek (35) ve A. Celil Talayhan’ın (37) katledilmesini kınadı.
Atilla; İslam coğrafyasında, öteden beri Kürdistan bölgesinde bir kesimin sadece HÜDA PAR’a değil, Müslüman kesimlere zulüm yaptığını söyleyerek şunları kaydetti: "Bu zulmü yapan kesim, Müslümanlara baskı yapmaktadır. Tektipçilik yapmaktadır. Aynen Cumhuriyet dönemindeki tektipçilikler gibi, bu da Kürt versiyonu olarak tektipçilik yapmaya çalışıyor. Gerek HÜDA PAR’a olsun, gerek tüm Müslümanlara olsun yapılan bu zulüm ve baskıları lanetliyoruz. Özellikle seçim Arefesinde, bunların yapılması ülkeye ve zarardan başka bir şey değildir. Herkes görüş ve düşündeşini çok rahat bir ortamda ifade edebilmelidir. İnsanlar kime ikna olduysa onu takip eder. Baskı yapılması doğru bir şey değildir. Baskı yapanları Telin ediyoruz. Şehitlere Allahtan Rahmet diliyoruz.” dedi. (Mustafa Gül - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.