banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi

Bazı programlara katılmak için Adıyaman'da bulunan HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti sözcüsü Mehmet Yavuz, Kâhta HÜDA PAR ilçe teşkilatını ziyaret etti. Adıyaman il başkanı Ali Çelik ve Kâhta İlçe başkanı Bedir Elçi tarafından karşılanan Yavuz, burada toplanan partililerle sohbet etti ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Seçimlerin Türkiye’ye ve İslam coğrafyasına hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Yavuz, halkın maslahatını göze alarak seçimdeki tavırlarını belirlediklerini söyledi.

Yavuz, “İnşallah oluşacak meclis aritmetiği, bölgenin ve ülkenin kronikleşmiş sorunlarına çözüm bulma imkânı sağlayacak bir şekilde olur.” dedi.

Klasik particilik anlayışına sahip olmadıklarını, Hakk'ın rızasını ve halkın maslahatını gözeten bir anlayışa sahip olduklarını, bu doğrultuda seçimlere girme veya girmeme kararı aldıklarını dile getiren Yavuz, başarıyı sonuç odaklı olarak değil, ilkelere bağlı olmakta gördüklerini özellikle belirtti.

“HÜDA PAR’a olan ihtiyaç, her geçen gün biraz daha iyi anlaşılıyor”

HÜDA PAR olarak memleketin sorunlarını çok iyi bildiklerini ve aynı oranda bunların çözüme kavuşturulması konusunda da ellerinde sağlam reçeteler bulunduğunu söyleyen Yavuz, “Şu ana kadar Suriye meselesi, çözüm süreci, paralel yapı meselesi ve toplumsal ahlaki çöküntü başta olmak üzere dikkat çektiğimiz bütün hususlar söylediğimiz gibi çıktı. HÜDA PAR’ın tezlerinin, uyarı ve ikazlarının, yol göstermelerinin dikkate alınmaması bölgeye ve ülkeye çok ciddi bedeller ödetti. Meclis dışında muhalefet görevini en iyi bir şekilde yapmaya çalışan HÜDA PAR’a olan ihtiyaç, her geçen gün biraz daha iyi anlaşılıyor. Geldiğimiz aşamada yapıcı, seviyeli, ahlaklı ve ilkeli muhalefetimiz her kesim tarafından görülmeye başlandı. Bize yönelik yapılan yüzlerce saldırıya rağmen çatışma ve kaosun bir parçası haline gelmemek için olağanüstü çaba sarf ettik. Bunun sonucunda toplumun takdirini kazandık. Bu müspet tavrımızı sürdürmenin azim ve kararlığında olacağız.” diye konuştu.

“Suriye konusunda uyarılarımız dikkat alınmadı”

Geçtiğimiz günlerde Viyana’da toplanan ve içlerinde İran ve Türkiye’nin olduğu Suriye zirvesini hatırlatan Yavuz, “Suriye konusunda daha önce de içinde İran ve Türkiye’nin olduğu ve silahsız bir formül üzerinde anlaşma yoluna gidilmesini dile getirmiştik. Bu konudaki uyarılarımız dikkate alınsaydı 10 milyonu aşkın Suriyeli mülteci durumuna düşmeyecek, 300 binden fazla insan hayatını kaybetmeyecekti. İslam coğrafyasının gözbebeklerinden biri olan Bilad-ı Şam da harabeye dönmeyecekti. Ancak geline aşamayı olumlu bir adım olarak görüyoruz.” dedi.

“Hükümeti çözüm süreci konusunda sık sık uyardık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ‘ Çözüm sürecinde muhatap artık millettir’ sözünü hatırlatan Yavuz, “Üzülerek belirtiyoruz ki Türkiye'ye ağır bedeller ödetmiş bu, çözüm denilen sürecin başlangıcında muhatabınız millet değil, sadece silahlı örgüt olursa bu hem çözümsüzlük olur hem de millete ağır bedeller ödetir diye hükümeti sık sık uyardık. Ancak uyarılarımız dikkate alınmadığı için milletçe hep beraber ağır bir bedel ödemek zorunda kaldık. Geldiğimiz aşamada, milletin muhatabiyet aşamasına gelinmiş olmasını da önemli ve olumlu bir adım olarak görüyoruz.” diye konuştu. (Aydın Evren-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.