banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

HÜDA PAR Kiğı'da depremin yaşandığı bölgeyi gezdi

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, beraberindeki heyetle Bingöl’ün Kiğı ilçesinde meydana gelen depremin ardından bölgeye giderek, hasarın olduğu bazı köyleri ziyaret etti. Hamdullah Tasalı ve beraberindeki heyeti karşılayan köylüler, yapılan ziyarette dolayı memnuniyetlerini ifade etti.

Köylüler, dar zamanda kendilerini unutmayan ve yalnız bırakmayıp, kışın zor şartlarına rağmen onlarca kilometre kat edip, depremin yaşandığı bölgeye gelen HÜDA PAR Bingöl İl teşkilatına teşekkür etti.

Şuana kadar hiçbir siyasi parti ve yetkilinin kendilerini ziyaret etmediğini ifade eden köylüler, meydana gelen depremin ardından yaşadıkları sorunları HÜDA PAR Bingöl İl teşkilatıyla paylaştı.

Deprem nedeniyle halkın yaşadığı sorunları tek tek dinleyip not alan HÜDA PAR heyeti, durumu gerekli mercilere ileteceklerini belirterek, işin takipçisi olacaklarını dile getirdiler. Heyet, daha sonra tespitlerini iletmek üzere Kiğı Kaymakamı ve Belediye Başkanını ziyaret etti.

“Gezdiğimiz köylerin ortak sorunları aynıdır”

Deprem nedeniyle hasar ve zararın en çok olduğu köylerden biri olan Sabırtaşı köyünde konuşan Hamdullah Tasalı, “İl teşkilatıyla beraber depremin yaşandığı köyleri geziyoruz. Şu ana kadar, Dallıca, Ağaçören, Açıkgüney ve Sabırtaşı köylerini ziyaret ettik. Kış ayı olması ve günlerin kısa olması nedeniyle bütün köyleri ziyaret edemedik. Genelde gezdiğimiz köylerin sorunları aynıdır. Gittiğimiz her yerde köylü kardeşlerimizin sorunları dinledik ve yanımıza not aldık ve bunları gerekli yetkili yerlere götürüp, takipçisi olacağız.” dedi.

“Allah’a şükür depremde maddi zarar dışında, can kaybı ve yaralanma olmadı”

Yaşanan depremde can kaybının olmaması sevindirici olduğunu belirten Tasalı, “Allah’a şükür depremde maddi zarar dışında, can kaybı ve yaralanma olmadı. Şu anda bulunduğumuz Sabırtaşı köyünde en büyük hasarın olduğu yerdir. Yaklaşık 34 ev kullanılamaz ve yıkılmış halde. Bu evlerin çoğu yazlıkçılara ait evler, şükür olsun kimse içinde yoktu.  Şu an itibarıyla bu köyde 9 aile var, artçı depremlerden dolayı evlerine giremiyorlar. Rahat uyuyamıyorlar. Bu vesileyle kendileriyle konuştuk, en acil istekleri geçici de olsa konteynır ihtiyaçları var. Bu soğuk havada bir an önce bu ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor. Buraya İl AFAD yetkilileri de gelmiş ve tespitler yapmışlar. Onlar da durumu biliyor. Bugün itibarıyla acil ihtiyaçları olan konteynır daha gelmedi.  Köyün camisi ve sağlık ocağı da zarar görmüş durumda. Artçılar devam ettiği için köylü kardeşlerimizin bu konuda sıkıntıları da devam ediyor.” diye konuştu.

“Köylü kardeşlerimiz artçılar dolayısıyla evlerinde oturamıyor, korku ve endişe içindeler”

Sabırtaşı köyündeki bazı evlerin oturulamaz halde olduğunu belirten Tasalı, “Bunlar genel de 50-60 yıllık eski taş evlerdir. Hasar oluşmuş ve çatlamış. Deprem artçıları devam ettiği için köylü kardeşlerimiz evlerinde oturamıyor, korku ve endişe içindeler. Ayrıca ahırları zarar görmüş, içinde hayvanları var, geçimlerini hayvancılıkla yapıyorlar. Biz inşallah burada gördüğümüz sorun ve sıkıntıları bir rapor halinde yetkililere ilgilenmeleri için vereceğiz.” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR heyeti İlçe Kaymakamı ve İlçe Belediye Başkanını ziyaret etti

Depremde hasar gören köyleri ziyaretlerini tamamlayan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı ve beraberindeki heyet, daha sonra Kiğı ilçe merkezine geçerek,  İlçe Kaymakamı Mehmet Ayhan ve İlçe Belediye Başkanı Yılmaz Gündüz’ü ziyaret etti.

HÜDA PAR Bingöl İl teşkilatının yaptığı anlamlı ziyaretten dolayı memnun kaldıklarını belirten İlçe Kaymakamı Mehmet Ayhan ve İlçe Belediye başkanı Yılmaz Gündüz,  dar zamanda yapılan bu ziyaretten dolayı teşekkür ettiler.

Deprem bölgesini gezen HÜDA PAR heyeti, köylülerin yaşadığı sorunları ve oradaki gözlemlerini İlçe Kaymakamı Mehmet Ayhan’la paylaştı.

Kaymakam HÜDA PAR heyetine teşekkür

Kaymakam Ayhan, paylaşımlarından dolayı HÜDA PAR Bingöl İl başkanı Hamdullah Tasalı ve beraberindeki heyete teşekkür etti.  Ayhan, “Deprem olduğu andan itibaren gerekli tedbir ve çalışmalarımızı yaptık. Acil olarak lazım olan 30 adet konteynırımızı bölgeye getirdik ve şu an itibarıyla 70 adet konteynır daha gelecek. Bugün yarın burada olacak, ihtiyacı olan herkese vereceğiz.  Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşker ve beraberindeki heyet,  buraya gelip incelemelerde bulundu. Devlet olarak, halkımızın yanındayız. İhtiyaçları olan her şeyi karşılıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Heyet, daha sonra Kiğı ilçesinden ayrılarak Bingöl’e hareket etti. (Nihat Kanat-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.