banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

HÜDA PAR heyetinden Hurata'ya ziyaret

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve İl Başkan Yardımcısı Metin Turan’ın da aralarında bulunduğu heyet, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata’yı makamında ziyaret etti.

HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan raporu İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata’ya takdim eden Tanrıkulu, ilde eğitim alanında yaşanan sıkıntılar hakkında kısa bir konuşma yaparak Hurata’dan bu konularda bilgi aldı.

HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan rapor hakkında bilgilendirmelerde bulunan Tanrıkulu, eğitimin sisteminde yaşanan çarpıklığa dikkat çekerek, “Bu raporla hem eğitim sistemimiz içerisinde bulunan örf ve adetlerimize, maneviyat ve inancımıza uymayan kısımlar tespit edilmiş, hem de atılması gereken adımlar hakkında tespitlerde bulunulmuştur.” dedi.

“Eğitim yuvaları ve ibadethaneler çatışmaların hedefi olmamalı”

Yaşanan çatışmalardan dolayı zarar gören okullara da değinen Tanrıkulu, “Yaşanan çatışmalarda maalesef bazı okullar ve camiler ciddi zararlar gördü, kullanılamaz hale geldi. Eğitim yuvaları ve ibadethaneler çatışmaların hedefi olmamalı, çatışmalar buralardan uzak olmalı.” ifadelerini kulandı.

Ziyareti sırasında yeniden gündeme gelen anayasa çalışmalarına de değinen Tanrıkulu, yapılacak olan anayasa için; “Bu ülkede yaşayan her insanın kendisini görüp sahipleneceği bir anayasa olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Dindar nesilde asli unsur İslam’dır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde dile getirilen “Dindar Nesil” konusuna de değinin Tanrıkulu, dindar neslin ancak asli unsur olan İslam’dan koparılmadan çocuklara verilecek olan bir eğitim ile gerçekleştirilmesinin mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

28 Şubat sürecinin toplumdaki dini hassasiyete zarar verdiği kadar eğitimini de olumsuz etkilediğini belirten Tanrıkulu, bu süreçte darbeciler tarafından bankların için boşaltılarak milyarlarca doların ortadan kaybettirildiğini, tüm bu olumsuz tablonun bedelini ise halkın ödediğini belirtti.

“Öğretmen ve öğrenciler için cami talebi”

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde oluşturulan kampüs okul uygulaması hakkında da şikâyetlerini dile getiren Tanrıkulu, bu okullarda okuyan öğrenciler ve görev yapan öğretmenlerinin ibadet edebilecekleri bir caminin inşa edilmesi talebinde bulundular.

Partilerinin Çınar İlçe Başkanlığı tarafından Çınar Kaymakamlığıyla irtibata geçtiklerini belirten Tanrıkulu, bu durumun okulla ilgili olması hasebiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de bu konuda gerekli adımları atması temennisinde bulunduklarını söyledi.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata ise Tanrıkulu’nun eğitimdeki aksaklıkların düzelmesi için dile getirdiği bazı önerilerini not alarak memnun kaldıklarını söyledi.

Hurata, “Bize düşen bir şey varsa biz elimizden gelen gayreti gösteririz, arkadaşlarımızı bu konuda, bu işin içerisine çekeriz. Yeter ki bize eğitim konusunda yardımcı olan kuruluşlar, dernekler olsun. Bölgede biliyorsunuz terör var, terörün temelinde eğitimsizlik yatıyor. Durum ortadadır ve maalesef bu bölgede eğitim çokta istenilen düzeyde değildir.” ifadelerini kulandı.

Yapılan ziyareti ardından HÜDA PAR heyeti Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasından ayrıldı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.