banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

HÜDA PAR heyeti Karacadağ Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti

Karacadağ Kalkınma Ajansı’nı ziyaret eden HÜDA PAR GİK Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç, Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, İl Başkan Yardımcısı Metin Turan ve İl Yönetiminden Emin Akyüz’ü Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr.Hasan Maral karşıladı.

Sıcak bir ortamda geçen ziyarette bölgede yaşanan çatışmalı ortamın ve çatışmalardan kaynaklanan ekonomik sıkıntılar hakkında görüş alışverişinde bulunan HÜDA PAR heyeti, çalışmaları hakkında da bilgilendirmede bulundu.

Bölgede yaşanan çatışmalarla ülkenin bir iç savaşa sürüklenmeye çalışıldığına dikkat çeken Yanaç, yaşanan bu çatışmalarla bölge halkının ekonomik olarak çok büyük bir zarar gördüğünü ve bölge ekonomisinin iflasın eşiğine geldiğinin altını çizdi.

“Toplumun menfaatlerini önceleyen bir tavır sergilemesi”

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bölge ekonomisinin daha iyi bir konuma gelmesi için kalkınma ajanslarına önemli sorumluluklar düştüğünü belirten HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç,sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bölgemiz de son yaşanançatışmalardan kaynaklı maalesef sıkıntılarımız bitmek bilmiyor. İnsanlarımız her geçen gün daha büyük bir kayıp ile karşı karşıya kalıyor. En önemlisi de kayıp giden, heba olan yılların birikimi, sermayenin buraları terk etmesi ve beyin gücümüz bölgeyi bitme noktasına getirmiştir. Yıllardan beri yetiştirdiğimiz beyinlerin göç etmesi ile aklımızı kaybediyoruz, elimizdeki cevheri kaybediyoruz. Herkesin benliğini, hatta kurumsal aidiyetlerini de çok fazla ön plana çıkarmadan toplumun menfaatlerini önceleyen bir tavır sergilemesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Bölgesel Kalkınma Modeliprojeniz önemli bir projedir”

İl ekonomisini canlandırmak için yerel dinamiklerinin harekete geçirilmesinin önemli olduğunu ve bu dinamikleri harekete geçirmek için de kalkınma ajanslarına önemli görevler düştüğünü belirten Yanaç, “Bu nedenle, kalkınma modelleri içerisinde Bölgesel Kalkınma Modeliprojeniz önemli bir projedir. Kaynaklarımızı harekete geçirmemiz gerekiyor. Şu anda bölge olarak ekonomik anlamda olmamız gereken yerin çok gerisindeyiz. Bu düzeyi yakalamak için potansiyelinde olduğuna inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“Bu çalışmamızla bir model geliştirme çabası içerisindeyiz”

HÜDA PAR heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr.Hasan Maral ise, Kalkınma ajansı olarak çalışmalarının bu kadar iyi bilinmesinin ve kurum olarak yakından takip edilmelerinin kendileri açısından mutluluk verici olduğunu belirtti.

Dr. Maral, “Evet, bizim bir bölge planımız vardır.2014-2023 yıllarını kapsayan 10 yıllık bir bölge planımız var. Bu bölge planı hazırlarken masabaşı bir faaliyet yürütmedik. Bütün paydaşlarla bağlantı kuracak şekilde bir ağ oluşturduk. Merkezde olsun, ilçelerde olsun, organize sanayi bölgelerinde olsun…Her kesime ulaşıp bütün sektörleri, ilgilileri bir araya getirerek fikirlerini aldık. Bu bölge planı aslında bütün kurum ve kuruluşlar için emin niteliğindedir. Yani bu bir ajansın bölge planı değil, bölgenin planıdır. Dolayısıyla bundan sonra kurum ve kuruluşlar yapacakları faaliyetlerde bölge planını dikkate almak zorunda olacaklardır. Bölge olarak yaşadığımız sorunları giderme adına eylemve faaliyetlerimiz bu raporumuzda yer alıyor ve kapsayıcı bir fotoğraf oluşturuyor. Biz bu çalışmamızla bir model geliştirme çabası içerisindeyiz.”ifadelerini kullandı.

Heyet ziyaret sonrası ajans binasından ayrıldı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.