banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

HÜDA PAR, Doktor Biroğul ve Yunus Koca'nın taziyelerine katıldı

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), PKK’lılar tarafından katledilen Doktor Abdullah Biroğul ve suikaste uğrayan Ak Parti eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca’nın taziyelerine katıldı.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Mehmet Hüseyin Yılmaz, Vedat Turgut, HÜDA PAR’dan bir heyet ve İTTİHAD (Âlimler Birliği) Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Kulp ile Lice karayolunda uzun namlulu silahla taranarak katledilen Doktor Abdullah Biroğul ve kendisine ait eczaneye gittiği sırada suikaste uğrayan Ak Parti eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca’nın taziyesine katıldı.

Ailelere başsağlığı dileyen HÜDA PAR heyeti PKK’nin sürdürdüğü zulüm ve öldürmelerin son bulması temennisinde bulundu.

Taziye yerinde kısa bir konuşma yapan İTTİHAD Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan PKK’ya karşı birlik çağrısında bulundu.

“Kürt halkının savunucularıyız diyerek Kürtlerin değerlerine savaş açmışlardır”

PKK’nın Kürt halkından haklarının aksine İslam karşıtı fikirleri savunduğunu söyleyen İTTİHAD Genel Başkanı   Kılıçarslan, “Allah azzevecelle bir mümini kasten öldürenin cezasının ebedi cehennem olduğunu belirtiyor. Bugün memleketimizde görüyoruz ki Kürtlerin haklarını koruma adına yola çıkanlar, Kürtlerin haklarından ziyade, LGBTİ’lerin sosyalistlerin komünistlerin haklarını savunuyorlar. Nerede dindar, Müslüman bir Kürt varsa, onu katlediyorlar, nerede zararsız, kendi halinde, bir karıncayı bile incitmeyen  Müslüman, namazında niyazında dindar bir Kürt varsa onu katlediyorlar. Yine nerede bir dinsiz, imansız, sosyalist, komünist, ateist, ermeni, yezidi, gay, lezbiyen ve bu Kürt olsa Türk olsa Arap veya Fars olursa elhasıl nerede bir pislik varsa onlarla dost ve arkadaş oluyorlar. Kürtlerin hakkı Kürtlerin dinine saldırmakla savunulmaz, Kürtlerin hakları bunlar değil, bu şekilde savunulmaz. ” Dedi.

“Zulmün son bulması için bu zalimlere karşı başkaldırmamız lazım”

Zulmün son bulması için Kürt halkını inançlarından dolayı katledenlerin karşısında durup baş kaldırılması gerektiğini vurgulayan İTTİHAD Başkanı Kılıçarslan, “Halkının evlerini, dükkânlarını yakıp yakmaktan, kadınları öldürmekten, çocukları bombalarla patlatmaktan ve daha nice zulümler yapanlardan daha büyük bir zulüm yoktur.   Bu Kürtlerin hakkı mıdır? Kürtlerin namusuna düşmanlık eden, Kürtlerin namusunu ayaklar altına alan, Kürtlerin diniyle düşmanlık eden ve gidip dinimizin, Rabbimizin, Peygamberimizin düşmanlarıyla arkadaşlık edenler, bizim dostumuz değildirler. Bizim bir gün kalkıp bunlara karşı çıkıp onlara ‘Siz zalimsiniz, dinimizle, Rabbimizle, Peygamberimizle, Kitabımızla düşmanlık ediyorsunuz, gençlerimizi top, tank ve tüfeklere siper ediyorsunuz, gençlerimizi cezaevlerine yolluyorsunuz, sizin haklarınızı savunuyoruz diyorsunuz ve baştakiler de trilyoner olmuşlar. Bu zulümdür biz buna karşı boyun eğmeyeceğiz’ diyerek hep birlikte bunlara karşı başkaldırmamız lazım. Yani bunların Kürt Hakkı Savunuculuğuyla alakaları kesinlikle yoktur. Kürtleri dinlerinden uzaklaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Üstad Bediüzzaman diyor ki ‘Komünizm mutlak küfürdür’ Komünizm davasını güdenler mutlak kâfirdirler. Bu halkın dininden, inancından uzaklaştırmaya çalışan bu halkın düşmanıdır, dostu değildir. Allah (c.c) bize Kur’an-ı Kerim’i göndermiştir gelin hep birlikte Kur’an’a sımsıkı sarılalım. Kur’an’a inancı olanlar gelsinler birlikte oturalım, bakalım Allah (c.c) Kur’an-ı Kerim’de ne söylemiş onunla amel edelim. Yoksa her gün dindar ve Müslüman olduğumuz için bizden birilerini öldürecekler. Bunlar demesin ki biz Kürt halkının haklarını savunuyoruz. En büyük ihaneti Kürtlere yapıyorlar” şeklinde konuştu.

“Kim Kürtlerin değerlerine ihanet ediyorsa Allah onun kökünü kurutsun”

Kim Kürlere ihanet ediyorsa Allah kökünü kurutsun. Kim bu milletin dinine ihanet ederse, kim bu milletin namusuna, gençlerine, huzuruna ihanet ederse Allah kökünü kurutsun. Hepimiz bu duayı yapacağız. Kim Kürtlere ihanet ediyorsa Allah kökünü kurutsun. Biz bu duayı edelim artık kim ihanet ediyorsa belasını Allah’tan bulsun” ifadelerini kullandı.

Okunan Fatihalardan sonra taziye ziyaretleri sona erdi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.