banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

HÜDA PAR  Çınar'da ziyaretlerde bulundu

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal ve partililerden oluşan HÜDA PAR heyeti Çınar ilçe Kaymakamı İsmail Şanlı’yı makamında ziyaret ederek son dönemde yaşanan olaylar ile ilgili kaymakamdan bilgi aldılar.

Kaymakamlık ziyareti sonrası Çınar esnafını ziyaret eden ve Çınarlıların yoğun ilgisi ile karşılaşan HÜDA PAR heyeti yaşanan son çatışmalar ve 13 Ocak gecesi Çınar’da meydana gelen patlamanın  yaşattığı mağduriyet ile ilgili halkın şikâyetlerini dinledi.

“İnsanlarımız arasında İslami değerler gün geçtikçe zayıflatılıyor”

Çatışmaların şehir merkezlerine taşınmasının en büyük mağdurunun halkın bizzat kendisi olduğunu belirten HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, özellikle esnafın mağduriyetinin çok daha büyük olduğuna dikkat çekerek, yaşanan olumsuz gelişmeler nedeni ile esnafın kepenklerini erken kapatmak zorunda kaldıklarını ve olaylardan dolayı aylardır Diyarbakır’a gidemediğini sözlerine ekledi.

Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren Kürt halkının rejimin baskı ve zulümlerine maruz kaldığını belirten Turgut, "Ben de Çınarlıyım. Şu anda bile gidip bizim köyün civarında bulunan mağaraları dolaşsanız Kur’an-ı Kerim ve İslami ilimlere ait kitabeleri bulmanız mümkündür. Yapılan bu zulümlere rağmen insanlarımız inançlarını yaşamaktan, medreselerinden ve Kur’an-ı Kerim’den uzaklaşmadılar, koparamadılar. Bunu yapanlar şunu anladılar ki İslam, Kur’an-ı Kerim bu milletin içerisinde oldukça bu milleti istedikleri gibi yönlendiremeyecekler. Oysa bugün sokaklarımıza baktığımızda İslam ahlakını göre biliyor muyuz? Diye sormamız lazım kendimize. İnsanlarımız arasında İslami değerler gün geçtikçe zayıflatılıyor, yok edilmeye çalışılıyor. Bunun sebebi bizimde İslami yaşantımıza dikkat etmememizdir." dedi.

"Bizler dinimize, memleketimize ve kendimize sahip çıkacağız"

Müslümanların bir araya gelmelerinin mecburi olduğunu belirten Turgut, Müslümanlar arası vahdetin oluşması durumunda hem dünya hem de ahret mutluluğunun yakalanabileceğinin söyledi.

Turgut, "Bizler HÜDA PAR olarak; ‘dinimize, örf, adet ve geleneğimize sahip çıktığımızda, gayri İslami yaşantıyı terk ettiğimizde, Amerika, İsrail ve Rusya’nın dostluğunu terk edip Müslümanlar olarak bir araya geldiğimizde o zaman hem dünyamız hem de ahretimiz kurtulacak’ diyoruz. Böyle yapmazsak Suriye’nin, Irak’ın, Mısır’ın durumu bizleri de bekliyor olacak. Şayet komşularımızda yaşanan çatışmalı durum buralara da taşınırsa o zaman taş üstünde taş kalmaz. Suriye halkı çatışmalardan kaçıp buraya sığındı, peki çatışmalı bir süreç bölgemizde yaşanırsa biz nereye gideceğiz. Hayır, bizler dinimize, memleketimize ve kendimize sahip çıkacağız. Bu sahiplenmede İslam, Kur-an’ı Kerim ve Peygambere uymak ile olur. Bu memleketi de, insanları da kurtaracak tek çare de budur. Bizim de HÜDA PAR olarak düşüncemiz budur. Şayet bizler yanlış bir şey söylüyorsak o zaman sizler doğru olanı söyleyin." ifadelerini kullandı.

"Biz kimsenin çatışmasını, hiçbir insanın ölümünü istemiyoruz"

Yaşanan çatışmalı süreçte en büyük mağduriyeti bölge halkını gördüğünü belirten Turgut, çatışmaların yaşandığı bölgelerden yüzbinlerce insanın yerini yurdunu terk ederek çıkmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Turgut sözlerine şöyle devam etti: "Yerlerini terk etmek zorunda kalan bu insanlar bizim insanımızdı, Kürd idiler ve döndüklerinde geride hiçbir şey bulamadılar. Taş üstünde taş kalmamış, her şeylerini kaybetmişlerdir. Her iki tarafa da seslendik. ‘Şimdiye kadar şehir merkezleri dışında çarpışıyordunuz. Çatışmaları şehir merkezlerine taşıyarak bu insanlara zulüm ediyorsunuz. Biz kimsenin çatışmasını istemiyoruz, hiçbir insanın ölümünü istemiyoruz. Bizim dinimize göre bir insanın suçsuz, sebepsiz yere öldürülmesi bütün insanları öldürülmesi gibidir.”

“Çınar’da yaşanan sıkıntıları hepimiz gördük”

Her iki tarafa da çatışmaları durdurun çağrısı yapan Turgut, İslam coğrafyasında bitmek bilmeyen savaşların yaşandığını ve şu an karışıklığın yaşanmadığı bir İslam ülkesinin olmadığına dikkat çekti.

Turgut, "Çınar’da yaşanan sıkıntıları hepimiz gördük. Türkiye’nin her tarafından her gün bombalar patlatılıyor. Bizler bu meselenin ancak İslam kardeşliği ile sona ereceğini düşünüyoruz ve gittiğimiz her yerde bu hakikati dile getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR heyeti yaptığı ziyaret ve incelemelerin ardından ilçeden ayrıldı.  (Vedat Aydın-İLKHA)  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.