banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

HSYK Seçimlerinde İlk Sonuçlar Belli Oldu

İdari yargıda sonuçlar belli oldu. Adli yargıda YBP önde gidiyor.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği seçimi için hakim ve savcıların 09:00′da başlayan oy verme işlemi saat 17.00′da sona erdi.

Her ilde, il seçim kurulunun yönetim ve denetimi altında yapılan seçimde, o ilde ve ilçelerinde görev yapan hakim ve savcılar oy kullandı.


CEMAAT’İN HSYK SAVAŞI VE YBP

Paralel yargıdan temizlenmek istenen HSYK’daki seçimlerde Cemaat YARSAV ve bağımsızlar üzerinden HSYK’ya girmeye çalışıyor. Bağımsızlar, yıllarca Cemaat’in dışında kalmaya özen gösterse de, kripto cemaatçi olarak bilinen, hatta aralarında kendisini Alevi olarak bile tanıtanların olduğu üyelerden oluşuyor. Yargıda Birlik Platformu ise Cemaat’in yargıdaki yapılanmasına karşı örgütlenen hakim ve savcılardan  oluşuyor


İLK SONUÇLAR

İdari yargıdan seçilenler:

1- HALİL KOÇ (YBP)

2- AHMET BERBEROĞLU (BAĞIMSIZ)

3- CAFER ERGEN (YBP)

MEHMET GÖKPINAR (YEDEK)

Diyarbakır’da idari yargıda Bağımsız adaylar kazandı.

Gaziantep’te idari yargıda bağımsız adaylar kazandı İzmir’de sayım işlemi devam ediyor.

YBP ve Bağımsız adaylar baş başa gidiyor İstanbul’da YBP adayları önde.

Ankara’da geçen seçimde en çok oyu alan HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur’a 2 sandıkta da oy çıkmadı.


YBP AÇIK ARA ÖNDE GİDİYOR

24 TV’de canlı yayına bağlanan Yargıda Birlik Platformu’nun bazı üyeleri ilk açılan sandıklardan çıkan sonuçlara göre Yargıda Birlik Platformu’nun önde olduğunu bildirdiler.


YBP: 7′DE 7 YAPABİLİRİZ

Yargıda Birlik Platformu Kurucusu Abbas Özden ise, Ankara’de başa baş bir mücadele olduğunu, ancak diğer bölgelerde Yargıda Birlik Platformu’nun yüzde 60 oranında önde olduğunu bildirdi. Özden, daha sonra Elif Çakır’ın sunduğu Söz Sende programına bağlanarak, gelen sonuçlara göre 7′de 7 yapabileceklerini belirtti.


HSYK’DAKİ SEÇİM SÜRECİ

HSYK üyesi olacak isimler için Danıştay, Yargıtay ve Adalet Akademisi kendi içinde seçim yapıyor. Yargıtay 23 Eylül’de yapılan seçimle HSYK’ya göndereceği 3 üyeyi belirledi. 29 Eylül’de yapılan seçimlerde de Danıştay’dan iki üye HSYK’ya seçildi. Böylece 22 üyelik kurulun 5 üyesi belirlenmiş oldu. Adalet Akademisi’nden gelecek 1 üye için seçim ise 16 Ekim’de yapılacak.

Adli kaynakların Al Jazeera’ye verdiği bilgiye göre, Hükümet’in HSYK’da herhangi bir ‘blokaj’la karşılaşmaması için idari ve adli yargı seçiminde 10 üyeden en az 5′ini HSYK üyesi olarak seçtirmesi gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.