banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Michel Mboula 1899 Hoffenheim Ev alımında kapora dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın URFADA TRAFİK KAZALARI

HSYK 17 Hakim ve Savcı hakkında inceleme başlattı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3’üncü Dairesi, paralel yapı  üyesi oldukları belirtilen 12 hakim ve 5 savcı hakkında inceleme başlattı.

Hakkında inceleme başlatılan savcı ve hakimlerin paralel yapının Adana’daki yargı ayağını oluşturdukları ve usulsüz dinlemelerle yapılan soruşturmalarda tutuklama kararı verdikleri belirtiliyor. HSYK, 17 isim hakkında soruşturma açılıp açılmamasına müfettişten gelen rapor doğrultusunda karar verecek.

İnceleme başlatılan İsimler arasında MİT TIR'ları soruşturması kapsamında tutuklanan savcılar Özcan Şişman, Süleyman Bağrıyanık, Aziz Takcı ile eski HSYK üyesi Hüseyin Serter’in de bulunduğu belirtildi.

Haklarında inceleme başlatılan isimlerin, Adana Adliyesi’nde HSYK Başmüfettişi tarafından yapılan inceleme sonucunda belirlendiği  ve  Müfettişin ilk raporunda bu isimlerden bazılarının "Adana Adliyesi’nde paralel yapının amaçları doğrultusunda faaliyet yürüttüğü" tespitine yer verildiği öğrenildi.

HSYK 3’üncü Dairesi de geçen hafta toplanarak söz konusu isimler hakkında inceleme yapılmasına karar verdi. Dairenin inceleme kararının gerekçesinde "Kamuoyunda paralel yapı ve hizmet hareketi olarak bilinen, ülkemizin anayasal düzenini yıkmaya yönelik faaliyetlerde bulunmayı kendisine amaç edinen oluşumun yargı camiasındaki mensupları oldukları.” ifadeleri  yer aldı.

HSYK 3’üncü Dairesi, 17 isim hakkındaki iddiaları araştırmak üzere görevlendirdiği  müfettişten gelecek rapor doğrultusunda soruşturma açılıp açılmamasına karar verecek.

Soruşturma izni verildiği takdirde 17 ismin önce açığa alınacağı, ardından meslekten ihraç edilmelerinin  de gündeme gelebileceği belirtildi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.