banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

'Hristiyan âdeti olan yılbaşı kutlamalarından uzak duralım'

Merkezi Diyarbakır’da bulunan İlim, Ahlak ve Kardeşlik Derneğinin (İhvan-Der) Başkanı Hüseyin Solmuş, Müslüman toplumlarına empoze ettirilmeye çalışılan yılbaşı kutlamaları ve Milli Piyango hakkında değerlendirme yaptı.

Hristiyan âleminin, Müslümanları asırlardır kendi örf, adet ve inançlarına çekmeye çalıştığını söyleyen Solmuş, Gayr-ı Müslimlerin uygulamalarının taklit edilmemesi uyarısında bulundu.

“Hristiyanlara özenmiş Müslüman tiplemesi bir anlam ifade etmez”

Müslümanların yılbaşı gecelerini kutlamak için hazırlık yapmalarının üzüntü verici olduğunu aktaran Solmuş, “Bunun temel sebebi, bilinçli Müslüman topluluktan, dini bilmeyen ve taklitçi Müslümanlar olma durumuna düşmemizdir. Dinimizi bilmediğimiz için bu sıkıntılar ve hastalıklarla karşı karşıya kalıyoruz. Bunlar, bir gecelik yapılan eğlenceler meselesi değildir. Bunlar, akidemizi ilgilendiren meselelerdir. Allah ve Peygamberi bu konuda Müslümanları uyarmıştır. Hristiyanlara özenmiş, onları sevmiş bir Müslüman tiplemesi bir anlam ifade etmez. Müslümanların bu konuda çok hassas olmaları gerekir.” dedi.

Müslüman çocukların ‘Noel baba’ portresini tanıdığı kadar sahabeleri tanımadığını ifade eden Solmuş, ömründe hiç içki içmemiş ve zinaya bulaşmamış bazı gençlerin yılbaşı gecelerinde bu günahlara bulaştığını belirtti.

“Müslümanlar olarak kendimize çeki düzen vermemiz gerekir”

Müslümanların kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini dile getiren Solmuş, “Önümüzdeki günlerde yılbaşı kutlamalarına bir hazırlık içerisine girmeye, onlara ufak da olsa benzemeye çalışmamalıyız. Bu konuda devletin kendine düşen vazifeyi yerine getirmesi gerekiyor. Hükümetin, Müslümanların örf ve adetlerine, kültürüne sahip çıkıp bu tür şeyleri engellemeleri gerekmektedir. Biz Müslümanlar yılbaşı kutlamalarından uzak duralım.” diye konuştu.

Allah tarafından yasaklanan milli piyango gibi kumarların, ailelerin ve toplumların huzurunu dağıttığını söyleyen Solmuş, piyangoyu kazanan insanların hayatlarında olumsuz gelişmelerin yaşandığını vurguladı.

“milli piyango İslam toplumları arasına sokulmuş bir zehirdir”

Milli piyangonun Batı’dan ithal edilip İslam toplumları arasına sokulmuş bir zehir olduğunu sözlerine ekleyen Solmuş, “Bütün şans oyunları yasaklandığı gibi piyango da haram olan bir işlevdir. Piyango olayında kazanan insanların da belli bir müddet sonra hayat yürüyüşleri değişmektedir. Aileleri ve çevreleriyle olan diyalogları tamamen farklılaşmaktadır. O insanlar, eski sıcak yuvalarından kopup boşlukta yüzen bir insan gibi olur. Araştırmalara göre, milli piyangodan para kazanan insanların, ömürlerinin son yıllarında dilenci, çöp toplayan kişi olduğu görülüyor ya da bu insanlar, parayı kazandıktan sonra belli sebeplerden dolayı intihar etmektedirler. Dolayısıyla biz Müslümanların buralardan uzak durması gerekiyor.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.