banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Hollandalı Öğrenciler Urfa Belediyesini Ziyaret Etti

Hollanda Amsterdam Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencilerinden 35 kişilik bir öğrenci grubu, Şanlıurfa Belediyesi’ni ziyaret etti.
      GAP Turu kapsamında gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldikleri Şanlıurfa’da tarihi ve turistik mekânları bir bir gezen öğrenci gurubunun Urfa’daki son durağı Şanlıurfa Belediyesi oldu.
      “Medeniyetlerin Başkenti, Tarihin Sıfır Noktası ve Peygamber Şehri Şanlıurfa gibi sloganlarla son dönemlerde dünyanın dikkatini üzerine çeken Urfa’yı oldukça merak ettiklerini ifade eden Hollandalı öğrenciler, ayrıca ismini sıkça duydukları Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ile tanışmak için Şanlıurfa Belediyesi’ni ziyaret ettiler.
      Belediye Başkanı Fakıbaba’nın il dışında olması dolayısıyla Başkan Vekili M.Fevzi Yücetepe ve Özel Kalem Müdürü Nihat Karatoprak tarafından karşılanan heyete, Muhammet İkbal Saylik tercümanlık yaptı.
     Başkanlık makamında öğrencilere yaklaşık 2 saat boyunca Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Şanlıurfa hakkında çok önemli bilgiler aktaran Başkan Vekili Yücetepe, Hollandalı öğrencilerin merak ettiği soruları teker teker yanıtladı.
    Hollanda Amsterdam Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencileri adına bir açıklama yapan Ingria de Zwarte ise ziyaretten dolayı Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Yücetepe ve çalışanlarına teşekkür etti.
Ingria de Zwarte: “ŞANLIURFA’YI GEZMEYE BİRGÜN YETMEZ”
     Hollanda Amsterdam Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencilerinden Ingria de Zwarte GAP Turu kapsamında Şanlıurfa’ya sadece bir gün ayırdıklarını ancak Şanlıurfa’nın bir günde dolaşılmasının imkânsız olduğunu söyledi.
    Şanlıurfa’daki tarihi ve turistik yerleri sadece bir günde gezme şansı bulduklarını ifade eden Ingria de Zwarte, “Şanlıurfa’daki 1 günlük ziyaret boyunca Harran Üniversitesi Tarih Bölümü’ndeki öğrencilerle bir araya gelebildik. Bunun yanı sıra kent merkezindeki bazı yerleri gezebildik. Gerçekten çok muhteşem yerlerdi” dedi.
    Ziyaretin anısına Hollandalı öğrencilere Şanlıurfa’yı tanıtan İngilizce broşür ve kitap hediye eden Başkan Vekili Yücetepe’ye Hollanda Öğrenciler adına Ingria de Zwarte bir temsili “Hollanda Lale”si takdim etti. Öğrencilere teşekkür ederek Lale’yi
Kabul eden Yücetepe, bu lalelerinin aslında yıllar önce bu topraklardan Hollanda’ya götürüldüğünü kaydetti.  

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.