banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

HOLLANDA HÜKÜMETİ ÇÖKTÜ

Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkenende, Afganistan'daki askerlerin çekiliş takviminde ittifaka varılamamasından ötürü İşçi Partisi'lye 16 saat süren görüşmelerde ittifaka varılamadığını belirterek, koalisyon hükümetinin çöktüğünü açıkladı.

İşçi Partisi'nin koalisyın hükümetinden çekileceğini ilan etmesinin ardından başbakan Balkenende de bugün istifasını sunacağını söyledi.

AFP'nin haberine göre hükümet ortakları, Afganistan'ın Uruzgan bölgesindeki Hollanda birliklerinin Ağustos 2011'e kadar Afganistan'da kalıp kalmayacağında ihtilafa düşmüştü.

2007 yılında alınan karara göre, 2006'da Afganistan'a gönderilen 1950 askerin bu yılın sonuna kadar çekilmesi gerekiyor.

İşçi Partisi, Hollanda birliklerinin Afganistan'da daha uzun bir süre kalmasına karşı çıkıyor.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Hollanda'dan Afganistan'daki birliklerin görev süresinin Ağustos 2011'e kadar uzatılmasını resmen istemişti.



isra haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.