banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Batman’da yaşanan hırsızlık olayları vatandaşı canından bezdirdi. Batman genelinde yaşanan hırsızlık olaylarının sık sık tekrar ettiğini belirten vatandaşlar, devletin hırsızlık olaylarına karışanlara caydırıcı cezalar vermesi gerektiğini belirttiler.

Eskiden hırsızların gece saatlerinde ve kimsenin olmadığı yerlerde hırsızlık yaptıklarını belirten Ali Kurul, “Geçen gün saat 21.00 sıralarında evde olduğumuz ve ışıklarımız açık olduğu halde, hırsızlar evimize girmeye çalıştılar. Hırsızları fark edince kovaladık, onlar da kaçtılar. Bu olaydan önce suçüstü yakaladığım hırsıza bir tokat vurdum. Hırsızın annesi, attığım bir tokat yüzünden hastane masrafı için beni dava etti. Hırsız mahkemelik olacağına ben mahkemelik oldum. İşte hırsızların durumu budur. Yakalansalar bile serbest bırakılıyorlar. Bu tür vakaların önüne geçmek için caydırıcı cezaların verilmesi gerekir.” dedi.

Bir başka hırsız mağduru olan Rıdvan Balur ise şunları söyledi:

“Hırsızların güvenlik kamaraları ve yakalanma korkuları yok, çünkü yakalansalar da salıveriliyorlar. Benim 2. motosikletim de çalındı. Bundan dolayı yaklaşık 6 bin lira zararım oldu. Son çalınan motosikletim bulundu ancak bir sürü masrafı çıktı.” 

Vatandaşlar, sıkça yaşanan hırsızlık olaylarının son bulması ya da asgariye indirilmesinin caydırıcı bir kanunla ve polisin görevini layıkıyla yerine getirmesiyle mümkün olabileceğini vurguladılar. (M. Sait Çelik – İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.