banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Hırsızlar AVM'lerde cirit atıyor

Mardin’deki özel bir alışveriş merkezinde hırsızlık olaylarının her geçen gün artması vatandaşların tepkisine yol açtı. Hırsızlıkların önlenemediğini belirten vatandaşlar, yetkililerden ilgi beklerken AVM'nin güvenlik personelinin duyarsızlığıyla karşılaşması çileden çıkardı.

Alışveriş merkezinde cep telefonlarını hırsızlara kaptıran müşterilerden N.G isimli vatandaş, “Telefonumu hırsızlar çaldıktan sonra ilk olarak telefonumun çalındığı yerdeki yetkililere başvurdum. Onlar beni güvenlik personeline gönderdiler, onların yanına gidip kamera kayıtlarına bakılmasını istedim. Ancak gittiğim güvenlik personeli de beni temizlik personeline yönlendirdi. Temizlik personeli ise AVM yetkililerine yönlendirdi. AVM'nin idari personeli ile görüşmek için iki gün üst üste gitmeme rağmen hiçbir muhatapla görüşemeden geri döndüm. Olayın yaşandığı yerin kamera kayıtlarını istediğim de önce bana kameraların çalışmadığını söylediler, sonra da polis bölgesinde olmadığı için benden gidip jandarmaya başvurmamı istediler. AVM Kızıltepe ve Mardin arasında olduğu için ben de Mardin'de savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum." dedi.

AVM ile ilgili daha önce de AVM'nin kapalı otoparkından çok sayıda motosikletin çalındığı ve bu konuda birçok vatandaşın şikâyetçi olduğu öğrenildi.

Hukukçular, AVM'de çalınan malzemelerin AVM yönetiminin gözetiminde olduğu bilgisini vererek bu konuda yargıtay kararlarının olduğunu hatırlatarak, "Yargıtay, 'Alışveriş merkezlerinin otoparkında yaşanan hırsızlık olaylarından AVM şirketi sorumludur' kararı verdi. Emsal niteliğindeki karara rağmen büyük alışveriş merkezleri dersini almadı. Bunun en çarpıcı örneği, İstanbul Mecidiyeköy'de bulunan Profilo Alışveriş Merkezi'nde yaşandı. Bir vatandaş, önceki akşam alışveriş yapmak üzere Profilo'ya gitti. Otomobilini de otoparka park eden vatandaş, alışveriş sonrası aracıyla eve döndükten sonra bagajda bulunan dizüstü bilgisayarının çalındığını fark etti. Olayı hemen yetkililere bildiren vatandaş, yetkililerin duyarsızlığı üzerine mahkemeye başvurmuş ve önce yerel mahkeme de sonra da Yargıtay’ın onaması ile zararının AVM tarafından karşılanması olayında hukuk zaferini kazanmıştı. Bu dava bütün AVM'ler için emsal değerindedir." bilgisini verdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.