banner2
Öne Çıkanlar Urfa Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin

Hilvanlılar: siyer sınavını çok faydalı


Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye geneli düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı hakkında değerlendirmelerde bulunan Hilvanlılar, sınavın çok faydalı olduğunu belirterek bu tür çalışmaların arttırılmasını istedi.

Siyer sınavı vesilesiyle birçok gencin Hz Muhammed’in (sav) hayatıyla tanıştığını belirten Veysel Karani Cami İmamı M. Veysi Kılıç, bunun gibi çalışmaların artması gerektiğini belirtti.

Hz Muhammed’in (sav) hayatının öğrenilip yaşantıya tatbik edilmesi gerektiğini ifade eden Kılıç, sınavın bir vesile olduğunu, önemli olanın ise insanların siyerden haberdar olması olduğunu dile getirdi. Kılıç ayrıca, gençlerin bu vesile ile hiç okumamış oldukları kitapları da okumuş olacağını söyledi.

Sınava giren Edip Bayık adındaki vatandaş, sınavın Hz Muhammed’in (sav) hayatı ile ilgili olduğu için heyecanlı geçtiğini dile getirdi.

Bayık: “Tek rehber ve tek önder Hz Muhammed’dir. İnsanların birbirlerini öldürmemeleri için Peygamberimizi iyi tanımları gerekir. Çünkü o hem bir baba, hem bir kardeş, hem de bir arkadaş örnekliği taşıyor.” diye konuştu.

Kitabı ailesiyle birlikte okuyup sınava girdiklerini ifade eden Hüseyin Kuşuçar ise amaçlarının Hz Muhammed’in (sav) hayatını okuyup, dersler çıkarıp, hayatlarında tatbik etmek olduğunu söyledi.

Siyer sınavının hayırlı bir amel olduğun dile getiren Sinan Esen, son dönemlerde İslam ümmetinin perişan halde olduğunu dile getirdi. Esen, “İslam Ümmetini diriltmek amacıyla yapılan bu bilgilendirme sınavlarının çok faydalı olacağına inanıyorum. Özellikle son zamanlarda misyonerlik hareketlerinin bölgemizde çalışmaları var. Buna karşı farklı yer ve zamanlarda başka STK’ların da bu yönde gereken çabayı sarf etmeleri gerekir.” şeklinde konuştu. (Ramazan Şefkatlı - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.