banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Hilvanlı Gençler Yüzme Havuzuna Kavuştu

2013 yılında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından açılışı yapılan ancak su sıkıntısı nedeniyle bir türlü faaliyete girmeyen yarı olimpik yüzme havuzu hizmete girdi.

Şanlıurfa’nın 5 ilçesinde yapılan yüzme havuzlarından bir tanesi de Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde yapılmıştı.

Geçtiğimiz yıl, açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından yapılan yarı olimpik yüzme havuzu su sıkıntısı nedeniyle neredeyse atıl ve kullanılamaz duruma gelmişti.

Bu yıl yaz sezonu içinde Gençlik ve Spor il müdürlüğünden devralınan yüzme havuzu Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ve Hilvan Belediyesinin işbirliği ile yeniden elden geçirildi. Gerekli bakımı yapılan yüzme havuzunun içi temiz sularla doldurulup çevre düzenlemesi yeniden yapıldı.

Havuz kenarına konulan şezlonglarda dinlenip güneşlenen gençler kendi ilçelerinde yüzme havuzuna kavuşmanın tadını çıkartıyor.

Hilvan’da şimdiye kadar yüzme havuzunun olmaması nedeniyle Şanlıurfa’ya ve havuzu bulunan diğer ilçelere gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden Hilvanlı gençler, havuzun yapılmasına sevindiklerini bu sebeple havuzun Hilvan'a kazandırılması konusunda da emeği geçenlere teşekkür etti.


Yüzme havuzunun yeniden kazandırılmasıyla ilgili olarak çalışmaları yürüten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Hilvan Koordinatörü Fuat Baylan, yüzmek için gelenlere sık sık uyarılarda bulunarak dikkatli olmaları konusunda uyardı.

600 ton su kapasiteli olan yarı olimpik yüzme havuzu, 1.60 ve 2.20 metre derinlik olmak üzere iki kademeden oluşuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.