banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Hilvan’da Toplulaştırma Sorunlar Masaya Yatırıldı

Toplulaştırma çalışmalarının İlçe genelinde dört yıldır devam ettiğini ancak şikâyet ve bir takım tespitlerin ortaya çıktığını belirten Kaymakam ÖZAY, “ Bunun için konuyu detaylarıyla istişare etmek, eksikleri, talepleri görmek ve yürütülen proje hakkında daha detaylı bilgi edinmek için toplantıyı düzenledik” dedi. Bu toplantının temel amacının genel sorunları tespit etmek ve çözmek için çaba harcamak olduğunu belirten ÖZAY, daha sonra firma yetkileri ve mahalle muhtarlarını dinledi.

Toplantıya gelen mahalle muhtarları; Bize doğru dürüst bir bilgilendirme veya tebligat yapılmadığını, arazimizden yolun nerden geçtiğini, sadece kâğıt üzerinden gösterdiklerini belirten mahalle muhtarları, en büyük sıkıntılarının ise sürekli bu bölgeye verilen mühendislerin değişmesi olarak gösterdiler. Toplulaştırma ile ilgili firma yetkili mühendisler ise; projede olmayan yerler ile ilgili malzeme döküp yol açma yetkilerinin olmadığını ve çizilen projeye uymak zorunda olduklarını belirttiler.

İlçe Kaymakamı Ahmet ÖZAY; Gördüğüm kadarı ile çok ciddi bir iletişim kopukluğu var. Burada Muhtarların ilk defa duyduğu şeyler var. Firma Yetkili mühendisleri vatandaş veya muhtar ile birlikte araziye çıkıp; projede senin yolun buradan geçiyor,  buradan kanalizasyon çalışması yapılacak veya senin projede geçen yol sınırın burasıdır diye söylemiş olsalardı, iş biraz daha çabuk çözülmüş olurdu diye belirtti. Kaymakam ÖZAY, konuşmasını sonlandırırken, 15-20 gün içerisinde burada, Arazi Toplulaştırma ile ilgili üst düzey yetkilileri davet edip biran önce bu konuyu çözüme kavuşturulması gerekliliğini vurgulayıp gelen herkese teşekkür ettikten sonra toplantı verimli bir şekilde sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.