banner2
Öne Çıkanlar toz Douglas Tanquee Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy kayıkhane ÇATAK tesisleri

Hilvan Selam-Der Yasin Börü ve arkadaşlarını andı

Hilvan’da faaliyetlerde bulunan Selam-Der, geçen yıl 6-7 Ekim’de PKK/HDP’lilerin saldırısıyla canice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını yâd etti.

Dernek binasında gerçekleştirilen anma programında bir konuşma yapan İTTİHAD’UL ULEMA üyelerinden Mehmet Emin Baytar, Kobani saldırılarının küresel emperyalizmin bir projesi olduğuna dikkat çekti.

PKK’nin bölgede kendi düşüncesini dayatmak için hiçbir saldırıdan kaçınmadığını söyleyen Mehmet Emin Hoca, “6-7 Ekim olayları esnasında camiler, medreseler, Kur’an Kursları, sakallı insanlar ve tesettürlü kadınlar hedef gösterildi. Bölgede dindar insanlar ile İslami kuruluşları hedef gösterenler, bir algı oluşturarak bu insanların katledilmesine yol açtılar.” dedi.

“Yasin Börü ve arkadaşları birer Habib-i Neccar idi”

Konuşmasında, ‘Karye’ halkını Hakk’a davet etmek için bu şehre giden ve yine şehir halkı tarafından şehit edilen Habib-i Neccar’ı hatırlatan Mehmet Emin Hoca, Yasin Börü ve arkadaşlarının da birer Habib-i Neccar olduğunu söyledi.  

Yasin Börü ve arkadaşların şehadetinin İslami camiaları bir araya getirdiğini ifade eden Mehmet Emin Hoca gençlere seslenerek, “Allah’ın dinini ikamet etmek için canımız pahasına da olsa Yasinlerin yolunu sürdürelim. Bu kutlu davayı sonraki nesillere aktarmak için gereken tüm çabayı gösterelim.” şeklinde konuştu.

Mehmet Emin Hoca konuşmasının ardından yaptığı duayla program son buldu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.