banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Haliliye Sanlıurfa

Hilvan Kültürü Ankara'da Tanıtıldı

Çankaya Barış Manço parkında yapılan tanıtımın ikinci gününe Hilvan folklor gösterisi, yemek ve el sanatlarıyla damgasını vurdu.

Ziyaretçi akınına uğrayan stantta Hilvan kaymakamlığı halk eğitim merkezinin bünyesinde faaliyet gösteren kursların el sanatları ile hilvan belediyesi tarafından hazırlanan yöresel yemekler tanıtıldı. Standı ziyaret edenlere çeşitli yöresel yemek ve tatlı çeşitleri ikram edildi.

Hilvan kaymakamı uğur sezer, belediye başkanı aslan ali bayık, ak parti hilvan ilçe başkanı hanif düzme ile hilvanda bulunan stk temsilcilerinin katıldığı tanıtım gününde şanlıurfa ak parti milletvekli seydi eyyüpoğlu folklor ekibiyle birlikte halay çekti.


Tanıtımda konuşan bayık" hilvanı tanıtmak için yoğun bir koşuşturma içindeyiz dedi. Hilvan'ın folklor ve yöresel yemekleriyle renk kattığı tanıtım gününde ziyarette bulunan hilvan eski kaymakamı ve şimdi sayıştay 5. dare başkanı görevinde bulunan taykan ataman " isim aynı ama değişimler çok büyük dedi. 1982 yılında zorlu dönemlerde kaymakamlık yaptım. ama şuan gördüklerim beni çok duygulandırdı" dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.