banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Hilvan İHL'de 'Sorumluluk' Konferansı

Hilvan’da Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen konferansa  konuşmacı olarak Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr Yusuf Yagır katıldı. Saat 13.30 da başlayan Konferansa İlçe Müftüsü İhsan Ekim, ilçe okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr. Yusuf Yagır  konferansta yaptığı konuşmada,   sorumluluk açısından kul hakkının önemine değinerek,” Kul hakkına çok büyük anlamda riayet etmek lazım. Çünkü Cenab-ı Hak kendine ait hakları af edebiliyor ama kul hakkına dokunmuyor. Kulun kulla helalleşmesi gerekiyor. Onun için arkadaşlarımıza, dostarımza, akrabalarımıza tanıdık tanımadık bütün insanlarla olan muamelelerimize çok dikkat etmeliyiz.” dedi.

Sorumluluk açısından insanların dikkatli olması gerektiğini dile getiren Yagır, İnsanların yapmış olduğu hasenatları alıp ortadan kaldıran bir diğer günahın ise insanların gıybetini yapmak olduğunu belirterek,” Zaten elimizde az olan bir hasenatımız var. Allah muhafaza  zaten çok az ibadet ediyoruz, çok az itaat ediyoruz. Elimizde olan hayırlarımızı da alıp götürecek şeylerle uğraşmayalım. Ne mutlu o insana ki, kendi kusurlarıyla uğraşmaktan başkalarının kusurunu araştırmaya zaman bulamaz.” diye konuştu.

İnsanların birbirlerine karşı sorumlu olduğunu, ’bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ mantığından kurtulması gerektiğini vurgulayan Yagır, ”Eğer bu zarar bana gelmezse bile kardeşime gelecek bunu mutlaka bertaraf etmeliyim diye bir düşünceye sahip olunması lazım. Tarih boyunca bu böyle olmuştur. Müslümanlar bazen kendi nefsinden ziyade kardeşinin nefsini düşünmüştür. Kardeşinin ön planda olmasını ve kardeşinin daha üst bir mertebede olmasını istemiştir “ dedi

Konferansın sonunda Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Aslan yaptığı konuşmada, ”Okulumuz kurucularından ve eski Müdür Yardımcımız olan Yar. Doç. Dr Yusuf Yagır’ı aramızda görmekten mutluluk duyduk. İslam davasına gönül vermiş, bunun için çalışan bu insan, bizi kırmayıp davetimize icabet etti kendisine teşekkür ediyorum.” dedi

Konferans Okul Müdürü Ahmet Aslan’ın Yar. Doç. Dr Yusuf Yagır’a verdiği plaketle son  buldu. (Ramazan Şefkatlı- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.