banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Hilvan Belediye

Bayık, Hilvan içme suyu ile ilgili yaptığı açıklamasında şöyle konuştu:

‘Son zamanlarda gerek sosyal medya üzerinden oluşan tepkiler ve gerekse de aynı sorun için belediye gelip sorunu dile getirenler haklı olarak bir tepki ortaya koymaktadırlar. Fakat Hilvan Belediyesi olarak içme suyunun altyapısını tamamen bitirdik. 110 kilometrelik içme suyu şebekesinin yenilenmesi, 18 kilometrelik isale hattının döşenmesi, 3 bin tonluk su deposunun yapılması ve 5500 abonenin bağlantıları tamamen bitmiş durumda. Bunların içinde isale hattının ihalesini alan yüklenici firma işin yüzde 80’lik kısmını bitirdikten sonra işi bırakmış ve bu nedenden dolayı geri kalan yüzde 20 lik kısmına dâhil olan mekanik sistem dediğimiz pompaj ve trafo işlerini yapmamıştır. Halkı mağdur etmesinden dolayı yüklenici firma ile belediyemiz arasında başlayan hukuksal süreç devam etmektedir’ dedi.

Yeni ihalenin yapıldığını ve yapılan ihale sürecinin Ekim ayının başında sona ereceğini ifade eden Bayık ‘ Hilvan’a bir an evvel içme suyunun verilmesi için belediye olarak elimizden geleni yamaktayız. Geri kalan işlerin bitirilmesi için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ daire başkanlığınca yeniden ihale yapıldı. 4 Nisan itibarı ile başlayan ihale süresi Ekim ayının başında bitecektir. Amacımız ihale tarihinin bitiminden önce Hilvan’a içme suyunu vermektir. Bütün çabalarımız bu yöndedir’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.