banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Erdoğan Başbakan PKK

'Hicri yılbaşı muhasebe ve direnişin başıdır'

Hicri yılbaşına girilmesiyle Müslümanların dikkat etmesi gereken konulara değinen  Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD’UL ULEMA) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, Hicri yılbaşının bayram havasından ziyade Müslümanlar için muhasebe ve direnişin başı olması gerektiğinin altını çizdi.

İslam'da yılbaşı kutlaması diye bir şey olmadığına vurgu yapan İTTİHAD’UL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Şenlik, Müslümanların yılbaşının Hicri yılbaşı olduğunu söyledi.

Müslümanların yılbaşının Hz. Muhammed’in (sav) Hicret yılını temel aldığını ifade eden Şenlik, “Hazreti Ömer döneminde resmileşen takvime göre ayarlanan Hicri Yılbaşı Müslümanlara ait yılbaşı olarak telakki edilmiştir. Müslümanlar yılbaşını kutlarken Noel kutlamalarından uzak durması gerekir. Çünkü bu Müslümanlara ait olmayan ve İslam’da hissesi olmayan bir takım cahili kutlamalardır.” dedi.

Hicri yılbaşının bayram havasında kutlanılmaması gerektiği tavsiyesinde bulunan Şenlik, “Elbette Müslümanlar da kendi yılbaşında değişik ve yararlı etkinlikler düzenleyebilir, bir araya gelip programlar tertipleyebilir. Ama bunları bayram havasında kutlamak değil. Çünkü İslam'da iki bayram vardır; Ramazan ve Kurban Bayramı. Zira Hıristiyanlar Hazreti İsa'nın doğumunu bayramlaştırdılar, biz de Hicri yılbaşını bayramlaştırırsak çok daha kutsal olan Ramazan ve Kurban bayramlarımızı değersizleştiririz. Oysa Allah bu iki bayramı bize hediye etmiştir.” ifadelerini kullandı.

Hicri yılbaşında yapılması gereken en önemli şeyin muhasebe yapıp yeniden dirilme olduğuna işaret eden Şenlik, daha sonra şöyle devam etti: “Ömrümüzden geçen bir yıl boyunca neler yaptık, neyi geride bıraktık, bir yılımız kârla mı zararlı mı geçti, bir yıl içinde Müslümanların ne gibi etkinlikleri oldu ne gibi kayıpları oldu ve ne gibi kazançları olduğu gibi konuların muhasebesini ve bu konuda bir takım hazırlıklar yapılması gerekir.”

“Etkinlikler İslam’ın tabiatına aykırı olmamalı”

Hicri yılbaşında yapılan etkinliklerin İslam’ın tabiatına aykırı olmadığı müddetçe bir sakıncasının olmadığını söyleyen Şenlik,  “İTTİHAD’UL ULEMA adına Müslümanların gelecek yeni yılın hayırlı bereketli geçmesini ve ümmetin içinde bulunduğu keşmekeşlikten, tefrikadan ve buhrandan kurtulmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum, yeni yılın bütün müminler için hayırlı olmasını diliyorum.” diye dua etti.

Şenlik son olarak Müslümanların yeni yıla girerken ümmet için bol bol dua etmesi konusunda tesviyelerde bulundu. (Yunus Sırat/M.Sıddık Bilge-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.