banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

'Hicret İslam İnkılabının başlangıç tarihidir'

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi yeni Hicri yıl münasebetiyle yayımladığı mesajda, Hicri Takvim’in Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye hicret etmesiyle başladığına ve bunun da özü itibariyle İslam İnkılabının başlangıcının miladı olduğuna dikkat çekildi.

Ahzab Suresi’nin “Andolsun ki, Resûlullah, sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için güzel bir örnektir.” 21’inci ayetiyle başlanılan mesajda, şu ifadelere yer verildi: “İnsanlık tarihi,  Hz. Âdem’den günümüze birçok önemli olaya şahitlik etmiştir.  Ve bu olayların her biri kendine göre bazı dersler ve nasihatler barındırır. İnsanlığın iftihar tablosu olan Hz. Muhammed (sav), hayatının tüm yönleriyle bizler için ders ve ibretler barındırır. Doğumundan vefatına kadar örnek yaşantısı, bir yanıyla Rabbimizin razı olacağı bir hayatın nasıl olacağına dair örnekler barındırmaktadır. Diğer yandan hak davanın nebevi mücadele metodunu bizlere göstermektedir.”

Hicretin özü itibariyle İslam İnkılabının başlangıç tarihi olduğuna dikkat çekilen mesajın devamında, “İnsanlığın bizatihi kurtuluş reçetesi olan Hz. Muhammed’in (sav) hayatındaki en önemli olaylardan olan Mekke'den Medine'ye hicreti, vahşi ve gaddar Mekke müşriklerinin uzun yıllar boyunca başta Peygamberimiz olmak üzere sahabesine yapılan zulümlerin son bulmasına vesile olurken diğer yandan da İslam Davetinin en önemlisi olan "devletleşmeye" giden en önemli adımıdır. Bu yönüyle hicret aslında İslam İnkılabının başlangıç tarihidir. Zira şu bir gerçektir ki, insanoğlunun oluşturmuş olduğu en önemli örgütlenmelerden biri de devlettir. Bu tarihi hadiseyle dünya asr-ı saadet dönemine kavuşmuştur.” denildi.

Hicretten sonra mazlum ve mustazafların feryat ve figanlarının son bulduğunun belirtildiği mesajda, şunlar kaydedildi: “Hicret ile Hz. Muhammed komutasındaki Muhacir ve Ensar, kısa bir sürede tüm Arabistan'ı şirk ve küfürden kurtardılar. Mazlum, mahrum ve mustazaflar, basit bir meta olan kadınlar, pazarlarda satılan köleler, diri diri toprağa gömülen kız çocukları,  ağır faiz ile inim inim inleyen insanların feryat ve figanları artık son buldu.”

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından yayımlanan mesajın sonunda şunlar ifade edildi: “Üzerinde sayfalarca söz söylenebilecek bu hicret hadisesinin bu sene-i devriyesinde Rabbimiz bizlere de tevhit, adalet ve özgürlük temelinde kurulmuş kurumlar nasip eylesin. Bu hadisenin yıldönümünde Allah Teâlâ dünya Müslümanlarına ihtilafları bir tarafa bırakarak vahdete kavuşmalarına vesile kılsın. Bu duygularla İslam ümmetinin hicri yıldönümünü tebrik ediyoruz.” 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.