banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

HGS cezalarına düzenleme geliyor

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), yanlış ceza kesimleri nedeniyle kamuoyundan tepki toplamıştı. Bunun üzerine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yaptığı açıklamayla HGS cezalarında düzenlemeye gidileceğini ve düzenlemenin yakında TBMM’ye sevk edileceğini belirtti.

Bakan Yıldırım, HGS geçişlerinde yaşanan cezalara da değindi. HGS cezalarının 2014 yılına kadar olan kısmının çok yüksek olduğunu kaydeden Yıldırım, son günlerde HGS geçişlerinde yaşanan cezaların yanlış okuma, eksik para olmasından dolayı yazılan cezalar ve HGS-OGS etiketi almadan geçişlerdeki cezalar şeklinde olduğunu söyledi. HGS ve OGS etiketi kullanmadan geçiş yapan araçların oranının yüzde 40’ları bulduğunu ifade eden Yıldırım, cezaların bazısında ise vatandaşın hiç geçiş yapmadığı halde kesildiğini anlattı.

Cezaların affedilmeyeceğini dile getiren Bakan Yıldırım, “2015 yılı Mart ayından itibaren cezalı geçişlerde vatandaşın ‘kullandığı mesafenin 10 katı ceza’ düzenlemesini getirdik. Bundan önce ise cezalı geçişlerde ‘en uzun mesafenin 10 katı’ kadar ceza yazılıyordu. Şimdi bunu geçmiş yıllara doğru bir yasal düzenleme ile gidereceğiz. Geçmişten ceza almış olanlar ve ödemiş olanların da haksızlıkları giderilecek. Vatandaşımız cezası için itirazını yapsın. Bundan sonra geriye dönük en fazla 3 ay içerisinde alınmış ceza SMS yoluyla bildirilmiş olacak vatandaşa.” dedi.

“Demiryolunda özelleştirme olmayacak”

Demiryollarında özelleştirmenin olmayacağını ancak serbestleşmenin olacağını belirten Yıldırım, İstanbul-Ankara arasındaki Pendik-Ayrılıkçeşme ile Avrupa yakasındaki Halkalı’ya kadar olan banliyö hatlarının 2018 yılında tamamlanacağını dile getirdi. Yıldırım, demiryollarına 15 Ocak tarihinde enflasyon oranında zam olacağını söyledi.

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.