banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Eğitim Bir Sen Van Şubesi, yaptığı basın açıklamasıyla son zamanlarda masum sivillerin ve savunmasız insanların katledilmesini kınadı.

Eğitim Bir Sen Van Şubesi binasında yapılan basın açıklamasını Eğitim Bir Sen Van Şube Sekreteri Fuat Arpa okudu.

Arpa, “Bütün dünya Müslümanlarını acilen Gazze Keşmir’de, Çeçenya’da, Patani’de, Morro'da, Myanmar’da, Doğu Türkistan’da ve Gazze’de olduğu gibi Kürdistan coğrafyasındaki zulümler kıyımlar konusunda daha duyarlı olmalarını acilen temenni ediyoruz. İslami camiaların ve cemaatlerin Ortadoğu'da ABD’nin ve İngiltere’nin dolayısıyla İsrail’in yeni politikalarına hizmet etmekte bir beis görmediklerini izlemek bütün Müslümanları mazlumları, mağdur ve mustazafları derinden yaralamaktadır.” dedi.



“Herkes üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmelidir”
Herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini belirten Arpa, “Ümmet bilinci içindeki tüm İslami cemaatler, sivil toplum kuruluşları, bölgede aktif olan dernekler, insani yardım kuruluşları üzerilerine düşen sorumlulukları derhal yerine getirmelidirler. Sözümüz davasında ciddi olanlar içindir. Çok iyi biliyoruz ki, hibe fonlarından rant devşirmek için sıra bekleyen proje mantıklı sivil toplum kuruluşları sadra şifa olmayacak ve olamayacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Son olarak Kürtçe eğitim ve okul yakma eylemlerine de değinen Arpa, "Son olarak gündem değerlendirmeleri bağlamında şunu da eklemek istiyoruz. Ana dilde eğitim için haklı talepleri desteklediğimiz gibi bölgedeki eğitim kurumlarımızın yakıp yıkılmasını da asla tasvip etmiyoruz.” dedi.    (Hacı Yılmaz - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.