banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Herkes Samimiyetini ortaya koymalıdır

 Federal Almanya Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Azize Tank, son günlerde sıklıkla gündeme gelen ve kimi çevrelerce bitirildiği konuşulan çözüm süreci hakkında görüş alışverişinde bulunmak için AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç’ı makamında ziyaret etti.

Çözüm sürecinde herkesin samimi bir şekilde tavrını ortaya koyması gerektiğini ifade eden Altaç, geçmişte de bölge başta olmamak üzere ülkenin çok acılar çektiğini ve bölge halkının artık bu acıları tekrar yaşamak istemediğine vurgu yaptı.

“Şiddeti kendine rol model olarak alanlar daima kaybetmiştir”

Altaç, “Bizim bu süreçte önceliğimiz 77 milyon vatandaşın huzuru ve güvenidir.  Kim çözüm sürecini sabote ederse bunun vebalini ağır bir şekilde öder.  Yapılacak bütün provakatif eylemlere rağmen kararlığımız devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Bölge halkının yüzde 80’inin çözüm sürecine destek verdiğini ve her kesimin bu yöndeki halkın iradesine saygı duymak zorunda olduğunu belirten Altaç, “Şiddetin ön plana çıkarılması kabul edilebilecek bir durum değil. Şiddeti kendine rol model olarak alanlar daima kaybetmiştir. 6-7 Ekim Tarihlerinde yaşan sokak eylemleri ve yapılan kıyımlar Bölgeye ve Diyarbakır’a yapılan en büyük haksızlıktır. Bu sokak eylemlerde Kobani, siyasete alet edildi. Yapılan duyarlı çağrılar iyi analiz edilebilseydi bu şiddet olayları yaşanmazdı.” diye konuştu.

 “Kimsenin bu şehrin imajını kötülemeye hakkı yoktur.”

Görüşmelerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Federal Almanya Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Azize Tank, Diyarbakır’ın Manevi atmosferinden çok etkilendiklerini, son yaşanan sokak olaylarının ise kendilerini çok üzdüğünü belirterek, “kimsenin bu şehrin imajını kötülemeye hakkı yoktur.” dedi.  (Ali Fidancı – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.