banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Hepsi Yardım Bekliyor
Viranşehir merkeze bağlı 40 hanelik Pınarlar Köyünde taştan yapılmış mağarayı andıran evde yaşayan Güçtekin Ailesi kendilerine uzanacak bir el bekliyorlar.
Bir yanda yaşlı baba, hasta anne diğer yanda kör olan abı ve yenge. Diğer yanda ise ailesine bakmak için çok sevdiği okulunu bırakmak zorunda kalmış 16 yaşındaki genç bir kız.

Ailesine bakmak için çok sevdiği okulu bırakmak zorunda kalan Geceleri ise korkudan uyuyamayan evin kızı Ebru Güçtekin ailesi için nöbet tutmaya devam ettiğini söyledi.


15 yıl önce başında türeyen tümörün gözlerine vurması sonucu % 100 görme engelli olan ailenin en büyük Oğlu Mehmet Ata Güçtekin ise, "eşim doğuştan, ben de 15 yıldan beri görme engelliyim. Nereye nasıl gideceğimi bilemiyorum. Tek isteğimiz Viranşehir'de kalabileceğimiz bir ev ve kız kardeşimin tekrar okula gitmesidir. Devlet ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz" dedi.
Herhangi bir geçim kaynağı bulunmayan aile, devletin 3 ayda bir verdiği maaşla geçinmeye çalışıyor.



Haberin Videosu:

Kaynak: Kanalurfa

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.