banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

11 Eylül Kur’an’a Sahip Çıkma Günü nedeniyle açıklama yapan Araştırmacı-Yazar M. Şerif Durmaz, Kur’an’a yapılan tüm saldırıların nedeninin Kur’an’ı hayatın içinden çıkarmak olduğunu söyledi.

11 Eylül tarihinde ABD’de İkiz Kule'lere yapılan saldırının ardından Batı dünyasının İslam’a, Müslümanlara ve özellikle de Kur'an'a yönelik saldırı ve hakaretlerini artırdığına vurgu yapan Durmaz, bütün Müslümanları Kur’an’a sımsıkı sarılarak sahip çıkmaya davet etti.

Durmaz, Müslümanların kutsalı olan Kur’an-ı Kerime yapılan saldırılara dikkat çekerek, “Kimi aşağılık bedbahtlar, yüce kitabımız Kur'an-ı yakarak, yırtarak, yerlere fırlatarak ve hakaret ederek İslam’ın kutsallarına karşı kin ve garezlerini pervasızca kusmuştur.” dedi.

“Kur’an’ımıza sıkı sıkıya sarılalım”

11 Eylül’ün Kur’an’a Sahip Çıkma Günü olarak ilan edildiğini hatırlatan Durmaz, şöyle konuştu: “Kur’an’ın hakiki manada anlaşılması ve kaidelerinin yeryüzünde hakim ve kaim olması için çalışmalar yürüten Kur'an Nesli Platformu, Kur'an'a yönelik hakaretlere karşı 11 Eylül’ü ‘Kur'an'a Sahip Çıkma Günü’ olarak ilan etmişti.” diye konuştu.

Müslümanları Kur’an’a sahip çıkmaya davet eden Durmaz, “Bugün 11 Eylül ve bugün yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e sahip çıkma günüdür. Hep birlikte Kuran’ımıza sahip çıkalım. Kuran’ımıza sıkı sıkıya sarılalım. Kuran’ımızda emredilenleri hayatımızda tam bir biçimde uygulayalım. Hayatımızı Kur'anî ahlakla şekillendirelim. Şiddet, zulüm ve çatışmalardan bunalan ve bu keşmekeşlikten düzlüğe çıkmak için yol arayan tüm insanlığı Kur'an'ın şemsiyesi altında toplanmaya çağıralım.” ifadelerini kullandı.    (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.