banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa Balıklıgöl Kurtuluşspor Beziki Derneği Paylaşan Eller

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter, son dönemde meydana gelen şiddet, çatışma ve sokağa çıkma yasakları sonucu bölgede yaşanan ölüm ve göç olayları üzerine bir basın açıklaması yaptı.

Öter açıklamasında, kazılan hendekler nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasakları ve başlatılan operasyonlar sonucunda çok sayıda can kayıplarının olduğuna dikkat çekerek, tüm bu yaşananların nedeninin kazılan hendekler olduğunu vurguladı.

“Her gün binlerce insanımız göç ediyor”

Halkın büyük korku ve endişe içerisinde geleceğinden umutsuz ve çaresiz bir şekilde beklediğini sözlerine ekleyen Öter " Silvan, Cizre, Silopi, Nusaybin ve en son Derik'te kazılan hendekler nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasakları ve başlatılan operasyonlar sonucunda çok sayıda can kayıpları yaşandı. Hangi taraftan olursa olsun ölen İnsanların hepsi bu ülkenin evlatlarıdır. Tüm bu yaşananların nedeni kazılan hendeklerdir. Çatışmaların olduğu bölgelerde her gün binlerce İnsanımız göç ediyor. En son Cizre ilçesinde öğretmenlerin gönderilmesiyle okullar kapandı. Halk büyük korku ve endişe içinde geleceğinden umutsuz ve çaresiz bir şekilde bekliyor.” diye konuştu.

“Hendekler tüm bölge halkına büyük zarar vermektedir”

Bölgenin ekonomisinin durma noktasına geldiğini belirten Öter, “Neredeyse bölgede ekonomi durma noktasına geldi. Bu hendekler başta Kürtler olmak üzere tüm bölge halklarına büyük zarar vermektedir. Kürtlerin büyük çoğunluğu hendeklerden, sokağa çıkma yasaklarından ve operasyonlardan rahatsızdır. Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı olarak taraflara çağrımız, tüm hendeklerin biran önce kapatılması, sokağa çıkma yasakların kaldırılıp operasyonların derhal durmasıdır.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.