banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

'Hem kaldırım işgali yapıyorlar hem de kumarı teşvik ediyorlar'

Yılbaşına sayılı günler kala Adana şehir merkezindeki tüm kaldırımlar, Milli Piyango satıcılarının işgaline uğradı. Hemen her adımda vatandaşın karşısına çıkan piyangocuların, görme engelliler için yapılan şerit yolları bile kapatması dikkat çekti.

Piyangocuların hem kaldırım işgali yapıp hem de kumarı teşvik ettiğine dikkat çeken bazı vatandaşlar ise piyangocuların kaldırım işgaline göz yumulmamasını istediler.

“Çorap satanın tezgâhına el koyan zabıta, piyangocuya ise ses çıkartmıyor”

Şehir merkezinde kaldırım işgaline yönelik polis destekli baskınlar düzenleyip seyyar esnafın tezgâhlarına el koymasıyla gündemden düşmeyen Adana Büyükşehir Belediyesinin Milli Piyango ve şans oyunları bileti satan tezgâhlara dokunmamasını eleştiren Halil Tay isimli vatandaş, “Piyango satanlar kaldırımları parsellemiş durumda, onlara kimse karışmıyor. Aynı kaldırımda çorap satanın tezgâhına al katan zabıta, piyangocuya sesini bile çıkartmıyor.” dedi.

“Piyangoyla kumar teşvik ediliyor”

Her tarafta kurulan piyango satış tezgâhlarıyla kumarın teşvik edildiğini savunan Muhammed Ayaz isimli vatandaş ise “Türkiye’de en çok kumar oynanan illerin başında Adana geliyor. Öyle ki hemen her gün basında, Adana’daki bir kumarhanenin basıldığı haberini görüyoruz. Kumar oynamak için Adana’da siyasi dernekler hatta partiler bile kuruluyor. Bu böyle iken milli kumar olan piyango, her adım başı kurulan tezgâhlarda satılıyor.” şeklindeki sözleriyle bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde kumarın teşvik edildiğini savundu.

“Küçük çocuklar bile piyango alır oldu”

Adana’nın kumar, içki ve adliye kavgaları gibi gayri meşru işlerle anılır bir kent olmasından üzüntü duyduklarını dile getiren Eray Bilir de, piyangonun sokaklarda satılmasının doğru olmadığını söyledi. Küçük çocukların bile piyango alarak çıkacak ikramiyeye ümit edecek bir psikolojiye sürüklendiğini vurgulayan Eray, Devlet’in bu tür olumsuzluklara karşı tedbir alması gerektiğini ifade etti.

“Piyangonun haram olduğunu bile bile alanlar var”

Kaldırımlarda sürekli karşılarına çıkan piyangocuların insanları ister istemez etkilediğini belirten İzzet Baş, “Hele bir şansını dene, belki sana çıkar, diye telkinde bulunan biletçiler, insanların akıllarını çelebiliyorlar. Piyangonun kumar olduğunu, haram olduğunu bile bile alanlar var. Belki Allah affeder, diyorlar ama kumar parasından kimseye fayda gelmemiş ki ona gelsin.” diyerek görüşlerini paylaştı.

“Babalar çocuklarına bilet seçtiriyor”

Geçen günlerde piyango alan bir babanın ufak kızına, “Piyangoyu sen seç, belki elin uğurlu gelir” diye sözler sarf ettiğine şahit olduğunu, bu şekilde bilinçsizce çocukların kumara teşvik edildiğini ifade eden Muhammed Yazar, “Kumar olan piyango konusunda önlem alınmazsa kumarbaz bir toplum olmamak içten bile değil.” diye konuştu.

Öte yandan, İnsanların gelip geçtiği kaldırımlarla görme engellilerin yürüme şeritlerinin piyangocular tarafından geçilemeyecek şekilde kapatılmasını de eleştiren vatandaşlar, kaldırım işgali yapanlara karşı yetkilileri görevlerini yapmaya çağırdılar. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.